По-висока е избирателната активност в Гоце Делчев, в сравнение с президентските избори преди пет години

Спокойно протича до този момент изборният процес в Гоце Делчев и общината. Днес до урните трябва да отидат 29 174 граждани. 41 избиратели със затруднено зрение и придвижване са заявили в общината, че желаят при тях да отиде подвижната избирателна урна и комисията.

373 членове на СИК, в края на изборния ден трябва да изброят бюлетините в избирателните секции и да обобщят резултатите от вота на своите съграждани.

В Гоце Делчев традиционно в първите часове на изборния ден гласуват по-възрастните. Така е и днес. Младежката активност към изборните урни е след обед.

Около 1о% от имащите право на глас в Гоце Делчев и общината отидоха до урните преди 10 часа сутринта.

По обед броят на чакащите пред изборните секции се увеличи. Около 30 -40 минути трябва да отделят неврокопчани за упражнят правото си на глас. Малко над 26  % беше избирателната активност към 13 часа в изборите за президент и вицепрезидент, а с около 4 процента бе по-ниска тя като участие в референдума. С около 4 пункта е по-висока избирателната активност към този час, в сравнение с числата от президентския вот преди пет години.dscn3400

В СИК работят сравнително бързо и добре организирано. Така е и в паспортната служба, където са издадени 15 удостоверения за гласуване на граждани, които са загубили личните си карти и на тези, чиито карти са с изтекъл срок. До момента там са били връчени и 12 нови лични карти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене