Училището в Буково става защитено, главният секретар на МОН инспектира ремонта на школото в Долен

Училището в гоцеделчевското село Буково с решение на Министерски съвет става защитено.

Проекторешението за обявяване на школото за защитено вече е вписано и след официалната процедура то ще получи допълнителни средства от бюджета на Министерството на образованието и науката, което се случва за първи път, коментира пред ИНФОМРЕЖА народният представител Георги Андонов.

Новината потвърди и главният секретар на МОН Красимир Вълчев, който по покана на депутата Андонов посети учебни заведения в община Сатовча и заедно с регионалния просветен шеф Ивайло Златанов се срещна с училищните директори.

На срещата бяха обсъдени както добрите практики и материалните бази на училищата, така и проблемите в образователната система.

В рамките на посещението си в Сатовчанско главният секретар на МОН Красимир Вълчев инспектира и ремонта на училището в село Долен, за който образователното министерство по негово настояване и препоръка на Георги Андонов отпусна средства за подмяна на покрива и дограмата. 

„Красимир Вълчев не скри задоволството си от направеното в школото в Долен с осигурените  пари и похвали директора и учителския колектив за усилията им, макар и с неголямата сума, да свършат много работа, за да може децата и учителите да се чувстват по-комфортно, да са на топло и сухо в училището си, където прекарват по-голямата част от времето си всеки ден“, допълни депутатът Георги Андонов.

По време на инспекцията в доленското училище Красимир Вълчев се ангажира да подсигури и нови компютри.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене