Победа за България срещу Македония

Националният ни юношески отбор по футбол  в контролата отбора сещу западната ни съседка с 2:0

Срещата бе изиграна в Симитли, където треньорът Викторио Павлов и неговите подопечни провеждат подготвителен лагер. Наставникът на „малките лъвчета“ направи множество смени срещу тима на Македония, за да може да провери възможностите на повече от момчетата си.

Още в първите минути резултатът бе открит в полза на България за 1:0. Играта се разви в полза на домакините, като вкараха и второто си попадения, което бе решаващо за мача. 2:0 завършиха българските национали до 16 години, като следващата контрола срещу Македония е утре 4 ноември (петък) от 15:00 часа, а Симитли отново е домакин на стадион „Септември“.

Много и в тази среща ще се очаква от родения в Благоевград Асен Дончев вкара първото си попадение с националната фланелка на България. Юношата на ЦСКА се разписа при победата на българският национален отбор до 16 години с 2:0 на Македония в контролна среща играна на стадиона в Симитли. Асен се появи в игра като резерва и се разписа в 75- та минута.

Дончев е роден през 2001 година и започва да тренира футбол в Пирин под ръководството на Васил Петров. През 2013 година талантливият футболист бе награден лично от Христо Стоичков по време на церемонията по награждаване от програмата „Децата и футболът“, която всяка година се провежда в столицата. Дончев бе определен за най- добър млад футболист в Югозапада и получи своята награда от Асоциацията на професионалните футболисти.

Вчера националите на България до 16 години, които са на лагер в Благоевград под ръководството на селекционера Викторио Павлов изиграха първата си проверка срещу Македония, а освен Дончев се разписа и Владимир Николов от „Септември“ (София) още в 3-та минута. В петък, 4 ноември, двата отбора ще изиграят още една приятелска среща, отново на стадиона в Симитли, като не е изключено Асен Дончев да започне в титулярния състав.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене