Жители на с. Бучино на бунт! Блокираха пътя за сметището на Благоевград, ако не бъдат чути напускат общината

Жителите на село Бучино се вдигнаха на бунт заради изключително лошия път. Тази сутрин десетки хора блокираха пътя към сметището, където се изхвърлят отпадъците на Благоевград. Пътят е асфалтиран през 1986 г.– от години не е правен ремонт. Днес е истинско предизвикателство да стигнеш с кола от единия край на селото до другия. На места той прилича на мозайка, заради изкърпените и запълнени с нов асфалт дупки, а на места има и зейнали кратери. Проблемите на малкото жители са много. Липсва магазин, а хлябът се докарва три пъти седмично. Почти невъзможно е до някои от махалите да стигне линейка.

Жителите на село Бучино се заканиха да блокират трайно пътя до сметището, ако исканият им не бъдат чути. Търпението на хората вече е изчерпано. Те се заканват, че ще се обединят със съседните села и ще напуснат община Благоевград, така или иначе тя не полага никакви грижи за тях и за по-добри условия на живот.

На територията на Бучино е кариерата за инертни материали, която, според протестиращите, носи милиони, а не е вкарала и стотинка в селото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене