Средствата за сектор „Тютюн“ през 2017 г. ще са без промяна

Общият пакет за финансово подпомагане на тютюневия сектор през следващата година ще е като този през 2016 г., това е заявил зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров по време на откриването на конференция по случай Световния ден на тютюнопроизводителите в Шумен, съобщава Агрозона.

Той посочва, че политиката на земеделското министерство гарантира достойни заплащане и условия на труд в сектора. По думите му тютюнът, отгледан у нас, е ценен, тъй като не се допускат генномодифицирани организми. Високото качество на суровината е гарантирано от добрите практики при агротехниката, както и качествените семена и заготовка, е отбелязал още Димитров.

Заместник-министърът изразява надежда, че с приетите промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, тютюнопроизводителите ще се чувстват по-сигурни за продукцията си, а изкупвачите – за инвестициите си. За изкупната кампания по изкупуване на тютюн, Цветан Димитров посочва, че в лицето на Министерството, производителите могат да разчитат на подкрепа за справедливи пазарни отношения

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене