Вигенин на среща с областния управител Муса Палев

среща вигенин

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин посети Благоевград, където се срещна с Областния управител Муса Палев и неговия заместник Костадин Дурчов. Целта на срещата бе трансграничното сътрудничеството, като областният управител запозна министъра с проектите, които в момента се реализират в Благоевград. Тяхната обща стойност е близо 80 млн. лева.

От своя страна, външният министър подчерта, че трансграничното сътрудничеството е приоритет за правителството. „Опитваме се в рамките на този кабинет да направим максималното, за да подпомогнем реализирането на тези проекти”, заяви той.

Муса Палев разясни, че откриването на ГКПП „Клепалото” е един от трите най-важни проекта, които трябва да бъдат завършени до края на мандата.

По думите на министър Кристиан Вигенин това е приоритет не само за областта, но и за държавата като цяло, тъй като отварянето на ГКПП „Клепалото“ ще подпомогне за разширяването на трансграничните връзки и ще окаже положителен ефект върху развитието на туризма в региона.

След това министърът се срещна с представители на местната структура на партията в Благоевград, където в рамките на един час той разясни цялостната позиция на България спрямо Украйна, Киев и Русия. След като съпартийците му го изслушаха внимателно, всички се обединиха около позицията, че България  трябва да се противопостави срещу каквито и да е било санкции спрямо Русия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене