Местния печат

„Вяра“

Синя зона в Сандански, талончето – 1 лв.

Местните парламентаристи в Сандански дадоха зелена светлина за синя зона в града. Еднодневният абонамент за лек и лекотоварен автомобил е 6 лева, за автобуси – 18. Тримесечният абонамент за първите два класа е 150, а 6-месечният – 200 лв. Всеки, който има гараж, няма право да ползва синята зона, т.е. трябва да държи возилото си в гаражчето. Електромобилите и двуколесните превозни средства са освободени от плащания.

Костадин Катин получи втора присъда, съдия Добринка Зафирова го наказа условно с лишаване от свобода за 1 г. и половина за длъжностно присвояване

Екскметът на Кочериново Костадин Катин получи втора присъда. Районният съд в Дупница осъди условно бившия градоначалник на общината в Рилското корито за длъжностно присвояване, става ясно от сайта на съда. Катин е признат за виновен в това, че на 14.09.2006 г. в гр. Кочериново, в качеството му на длъжностно лице – кмет на община Кочериново, е присвоил чужди пари – сумата от 984 лева. Толкова струва изработено за сметка на община Кочериново от местна фирма и монтирано в дома на Катин обзавеждане за детска стая.

Стотици жители празнуваха 49 г. от обявяването на Бобов дол за град, кметът Елза Величкова: Постигнахме много по благоустрояването, ще отстояваме направеното през годината

Стотици жители на миньорския град, общината и техни гости честваха 49-ата годишнина от обявяването на Бобов дол за град в четвъртък. В лицето на местната власт хората получиха гарант за разрешаване на проблемите и развитие на общината.

„За мен е удоволствие да ви поздравя с празника на нашия град – 27 октомври. Тази специална за всички нас дата, на която с гордост и самочувствие казваме: Ние сме бобовдолци! Ние сме хора, които обичаме града си и винаги се стремим към по-доброто. И знаем, че където и да отидем по света, Бобов дол винаги е мястото, където искаме да се завърнем. Всяка година на 27 октомври ние се обединяваме и чувствата ни към родния град са тези, които ни сплотяват. Днес изразяваме своята почит към историята и традициите на предците ни, преосмисляме настоящето си и насочваме енергията и усилията си към граденето на бъдещето ни”, обърна се кметът Елза Величкова към дошлите на празника.

Кметът Методи Чимев: Доволен съм от санирането на 23-те блока по националната програма в Дупница, най-много са оплакванията от вдигнатия шум

Задоволство от досега свършеното по всички 23 блока, които се санират безплатно по националната програма, изрази кметът на община Дупница Методи Чимев. Той заедно със заместник-кметовете Крум Милев и Красимир Георгиев, както и директорът на Дирекция „Европейски проекти и обществени поръчки“ Славка Петровска направиха поредна проверка за строителните дейности, извършвани в момента.

Чимев уволни кмета на Крайни дол Георги Петров

Кметският наместник на Крайни дол Георги Петров бе уволнен със заповед на дупнишкия градоначалник инж. Методи Чимев. Петров кметува в селото от началото на този мандат и е назначен от Чимев, тъй като малките населени места като Крайни дол не отговаряха на минималния брой гласоподаватели за самостоятелен избор.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене