Без категория

Националния печат

печат

“Сега”

И военната полиция ще може да следи и подслушва

Роенето на службите за сигурност в държавата продължава с пълна сила – Министерството на отбраната (МО) също ще има контраразузнаване, ще може да подслушва, проследява и да има свои нещатни агенти. Това става ясно от проектопромени в закона за военната полиция.

Колко чисти са ръцете на Николай Бареков, че да иска операция „Чисти ръце“?

Провеждането на операция „Чисти ръце“ е големият коз на новата партия „България без цензура“. Лидерът й Николай Бареков призовава всички партийни шефове да покажат доходите си и да излязат на светло.

Бизнесът иска по-тежък режим за връщане на здравни права

Пет години след като ГЕРБ увеличи периода, за който трябва да се платят осигурителни вноски, за да се възстановят здравни права, започва обсъждане на ново затягане на условията. Връщането в системата да става още по-трудно са предложили от Българската стопанска камара (БСК) на среща със здравния министър Таня Андреева, ръководството и надзора на касата и Нигяр Джафер от ДПС, която е шеф на здравната комисия в парламента.

“Труд”

Рекорд – събраха 1 135 000 000 лв. от лоши длъжници

По-малко лоши дългове на бизнеса към партньори и към банките, но много неизплатени заплати и задължения на граждани. Тази картина очертава статистиката на частните съдебни изпълнители за 2013 г.

ГЕРБ прати в КС закона за лекарствата

ГЕРБ внесе искане в Конституционния съд да обяви за противоконституционни поправките в лекарствения закон, свързани се т.нар. паралелен износ на медикаменти. Става дума за въвеждането на задължение за търговците на едро да подават уведомление до Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) за всеки износ на препарати, вписани в платения списък на НЗОК. Така ако шефът на ИАЛ не даде „зелена светлина“ на експорта в рамките на 30 дни, той не може да се осъществи.

Ляв депутат: Фирмите за бързи кредити са мутренски

“Фирмите, които предлагат бързи потребителски кредити, са мутренски. Само 4-5 от тях са лоялни, останалите използват силови методи, за да прибират огромни лихви от хората в нужда.”

“Капитал Daily”

Борисов договори с Местан подкрепа за ГЕРБ за ръководството на ЦИК

Подгрятата с масиран PR в медиите среща „на кафе“ в Кърджали между Бойко Борисов и Лютви Местан в събота завърши с уговорена подкрепа на ДПС за предложена от ГЕРБ кандидатура за зам.-председател на Централната избирателна комисия, с което съставът й ще бъде окончателно попълнен.

Компания от кръга на Путин пое „Южен поток“ в България

Едно от най-добре пазените в тайна имена на компания – тази, която ще строи българската отсечка на газопровода „Южен поток“, вече е напълно публично. Въпреки опитите на правителството да не се разкриват нито кандидатите в конкурса за проекта с прогнозна стойност 3.5 млрд. евро, нито победителят, в петък името му беше потвърдено и от източници на Reuters.

Ремонтите на трите магистрални виадукта приключват до края на годината

До края на годината трябва да приключат ремонтите на трите виадукта на магистралите „Тракия“ и „Хемус“. Това съобщиха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Чайков.

“Стандарт”

250 лв. рушвет за сърцето на пациент

Болници бутат рушвети на лекари, за да им пращат пациенти за изследвания и операции. Най-търсени са хора с диагнози за скъпите клинични пътеки. Така за осигурен пациент със сърдечен проблем клиниките дават до 250 лева. „Стандарт“ разполага с два договора, които разкриват срамния бизнес. Първият е сключен в Бургас, а другият е на столична частна болница.

Златотърсачи оставят на сухо цял град

Канадски златотърсачи може да оставят без вода десетки хиляди жители на Крумовград и съседните села. Компанията „Дънди Прешъс Металс-Крумовград“ ЕАД тайно от местната власт започна строителни работи по златната мина на връх Ада тепе. Край реката до село Скалак златодобивната фирма наскоро е изградила шахтово-тръбен кладенец с дренажен лъч, върху който има две ревизионни шахти.

Министър Стойнев: По-скъп ток, ако Енергото не плати на НЕК

Не е изключено от лятото цената на тока за бита да се увеличи. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Драгомир Стойнев пред бТВ. Той обясни, че какви ще бъдат тарифите за крайните потребители може да определи само ДКЕВР. Но допълни, че българският народ отново ще трябва да плаща, ако ЕРП-тата не се издължат на НЕК.

“Монитор”

Кандидат-студентите с изпити 6 в 1 

Напрегнат изпитен маратон очаква абитуриентите заради острата конкуренция между университетите, които в надпреварата за привличане на повече студенти вече засичат датите не само на редовните, но и на предварителните приемни изпити. Това показват графиците на тазгодишната кандидатстудентска кампания, обявени от висшите училища.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене