ВЯРНО ЛИ Е госпожице Капитанова : 45 забележки има резервоара в Рибново /построен от Вас/ парите са хвърлени на вятъра. Рибново е обречено?

Топ Преса – югозападният таблоид направи официално питане до В и К – Благоевград, за състоянието на новия резервоар в село Рибново община Гърмен. Причината е постоянната криза на която са обречени жителите на селото. Имама информация от наши източници рибновалии, че състоянието на резервоара е повече от критично и за пускът му има над 45 сериозни забележки, чието отстраняване е почти невъзможно. На практика някой е изхарчил над  600 000 лева при това по време на управлението на кметицата Минка Капитанова за този резервоар който днес се е превърнал може би е „паметник на корупцията“. Рубриката на вестник Топ Преса – ТРИБУНА  се зае с този случай и отправи официално питане към В и К и други компетентни институции. Сега ще отправим и официално питане и към кметицата Минка Капитанова. Накрая ще питаме и главния прокурор Цацаров. Кой и защо остави рибновалии на сухо? Номерът с платени медии и журналисти които играят ролята на тролове, този път няма да мине. Ще настояваме за официален писмен отговор по силата на закона за достъп до обществена информация. Кой е възложил строежа на резервоара, кой е плащал по изпълнението му, какви са забележките и кой е виновен за тях?

Една от причините за безводието е некачественото изпълнение на резервоара за питейна вода, който е започнат да се строи през 2009 година, но е завършен преди две години. През 2014 година държавата отпусна 600 000 лева за съоръжението, което обаче до ден-днешен не е въведено в експлоатация, макар че по документи това е трябвало да стане през декември същата година.

Причината е, че ВиК-Благоевград отказва да го приеме като обект, защото има констатирани над 45 забележки.

„Имаме много забележки, които община Гърмен е длъжна да отстрани. Става въпрос за некачествено строителство на резервоара. Не се ли отстранят многото пропуски, то няма как да се експлоатира това съоръжение не само от нас, но от който и да е друг. Няма да позволим в селото да се ползва вода, чието качество не отговаря на изискванията”, категорична е управителката на водното дружество инж. Росица Димитрова.

Това напрактика не позволява да се ползва и новият водопровод, който е изграден през 2009 година с 3 млн. лева държавни пари с подписа на Минка Капитанова и нейни хора. Отделно от това той пък е построен така, че е свързан към водохващане от река, която през по-голяма част от годината е пресъхнала.

Водопроводът пък е строен при управлението на предишния управник Ахмед Башев по времето, когато Капитанова му бе лолялен заместник.

Засега ръководството на общината не дава отговор на въпроса кой не си е свършил работата при строителството на въпросния резервоар и кой ще отстрани нередностите на обекта, за да може той да бъде приет за експлоатация от ВиК-Благоевград. Още повече, че съоръжението се руши от самите атмосферни условия.

Топ Преса за пореден път потърси за коментар Минка Капитанова, но тя не отговори на мобилния си телефон. МИНКЕ, ОТГОВАРЯЙ!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене