Мега скандал в Петрич! НАП прати служител под прикритие и ето какво разкри: В „Скай Спорт 365 – България“ в Петрич не отчитат оборота си

Валентин ГЕРЧЕВ
Служител на НАП, действал в условия под прикритие в петричкото представителство на благоевградското дружество „Скай Спорт 365 – България“ ООД, с представляващ Георги Венциславов Бижев, разкри, че там не отчитат оборота си. Това е поводът на НАП да наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 5000 лв. на основание чл. 185, ал. 2 от Закона за данък върху добавената стойност. На това основание „Скай Спорт 365 – България“ ООД обжалва наказателното постановление в Петричкия районен съд. Делото предстои да бъде разгледано в близките дни, казаха оттам в понеделник.
На 13.03.2012 година в 15. 50 часа при извършена проверка на обект-интернет център за съдействие на клиенти, находящ се в гр. Петрич, на ул. “Тракия“№4, стопанисван и експлоатиран от „Скай Спорт 365 – България“ ООД, е установено следното: В обекта се е предлагала услуга-съдействие на клиенти за залагане в интернет върху резултати от спортни състезания. Срещу извършеното съдействие са се приемали плащания в брой от лицето Иван Йорданов Точев, на длъжност „оператор въвеждане на данни“. Той е бил нает по трудов договор в дружеството. Извършено е залагане върху резултати от спортни събития – футболни срещи от шампионска лига и Английска висша лига от Марио Димитров – старши инспектор по приходите при ТД на НАП – София. Залагането е извършено по предварително предоставена програма за спортните събития, върху които се залага. Марио Димитров направил залог, като отбелязал в компютъра цитираните футболни срещи. Там той работил под прикритие. Като служител в обекта той издал талон-разписка от прикрепен към компютъра принтер. В талона-разписка е нямало добавен бонус за направения залог на три футболни срещи. Направеният залог е бил на стойност 4.00 лв. като на талона разписка сумата е две евро. Плащането е било прието в брой от Иван Точев. В момента на проверката в обекта са били установени налични парични средства в размер на 151.00 лв., надлежно описани в опис на парите по банкноти и монети. На проверката присъствал и Точев. За плащането не е издаден какъвто и де е било друг документ, удостоверяващ плащането в брой. Съгласно чл. 3, ал. 1 от Наредба Н-18/13. 12. 2006 година на МФ всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършените от него продажби на стоки и услуги в или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство. В проверения обект не е установено налично монтирано, въведено в експлоатация и не се използва фискално устройство. На базата на това заключение от НАП издават и имуществена санкция в размер на 5000лв на „Скай Спорт 365 – България“ ООД, със седалище и управление в гр. Благоевград на ул. “Цар Борис Първи“ №27, което се представлява от Георги Бижев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене