Ако не беше тази жена, това нямаше да се случи! Двама братя пребиха полицай

Двама братя от Бобов дол биха полицай и отиват на съд.

Районна прокуратура – Дупница е внесла в съда обвинителен акт срещу братята Атанас и Георги Кирилови за причиняване на телесна повреда на полицейски служител от РУП – Бобов дол. За престъплението по чл. 131, ал. 2, пр. 4, т. 3 във вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс ги грози затвор от една до 5 г.

На 16.04.2016 г. в гр. Бобов дол двамата братя нанесли юмручни удари в лицето и тила на полицейски служител от „Охранителна полиция“ към Районното управление на МВР в Бобов дол.

Инцидентът станал около 06.30 ч. пред кафене в центъра на миньорския град. Двама патрулиращи полицаи видели неправилно паркиран лек автомобил „Ауди“ пред кафене „Сапи“. Те спрели пред заведението и помолили собственичката на колата, която работи в заведението и в този момент пиела кафе с Атанас Кирилов, да я премести на тротоара. Тя им отвърнала, че ще го стори, обаче в този момент се намесил Ат. Кирилов. Той настоял жената да не изпълнява молбата на полицейските служители и започнал да ги нарича с обидни думи, крещейки към тях „да се махат и да не им развалят настроението“.

Чувайки виковете, от заведението излезли няколко души, сред които бил и братът на Атанас – Георги Кирилов. В този момент Атанас нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на полицая, след което последвал удар в задната част на главата му от страна на Г. Кирилов. Веднага след това братята побягнали от мястото на инцидента.

След предприетите оперативно-издирвателни мероприятия Г. Кирилов е открит същия ден, а брат му е обявен за издирване и по-късно е задържан.

От заключението на изготвената в хода на разследването по делото съдебно-медицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесените удари на полицейския служител е причинена лека телесна повреда.

Предстои насрочване на делото от съда в Дупница.

Двамата братя са безработни и са известни с буйния си нрав в Бобов дол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене