Хандбалистите на „Пирин“(Гоце Делчев) влязоха в историята. Треньорът на гостите призна превъзходството на домакините (АУДИО)

Те постигнаха първия си успех като членове на „А“ група на своя родна земя

Неврокопчани надделяха с 31:21 над гостуващия тим на „Левски“(Българене) след отличен мач, в който бяха пълни господари.

Гостиуте иначе първи поведоха в срещата след гол на Андриян Димитров в първата минута. След това обаче с попадения на Райчо Копривленски, Костадин Пиргов, Костадин Гущанов и Иван Мечев взеха аванс от 3 гола като не оставиха никакво съмнение кой ще бъде крайният победител. Гостите пък до 18-та минута бяха отбелязали още само на два пъти чрез Иван Драгнев. За сметка на това воденият от Николай Пиргов dscn7218отбор бе вкарал цели 10 попадения. Разликата се запази до края на полувремето, когато дори бе и увеличена, за което говори разликата в класите на двата тима, след като „зелените“ имаха аванс от цели 12 гола. Двата тима се оттеглиха на почивката при 18:6 в полза на „Пирин“. След подновяването на играта промяна в събитията нямаше и гоцеделчевци уверено крачеха към успеха си пред очите на надdscn7238 700 зрители, които създадоха истински френетична атмосфера и заслужават поздравления за поведението си. Феновете на неврокопчани, начело с кмета Владимир Москов и заместникът му Богдан Боцев показа какво е истинска подкрепа и до последно даваше кураж на играчите, ръководени от Николай Пиргов. Те пък държаха своята преднина все така внушителна, за да допуснат 6 минути преди края да стигне на 10 гола, както и завърши срещата, след която треньорът на гостите Иван Пейков каза:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене