ВНИМАНИЕ! Мокри и хлъзгави са пътищата в Пиринско, вали дъжд

Мокри и хлъзгави са пътищата в областта, вали дъжд. Опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и прохода „Предел“. Нормално интензивен е трафикът по ГП Е-79 и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев.

От Областно пътно управление и ОД на МВР – Благоевград апелират към шофьорите да карат с включени светлини и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, за да бъдат предотвратени евентуални пътни инциденти.

Двупосочно движение в една пътна лента се извършва на третокласен път 198 Гоце Делчев-Катунци-Петрич при км 38+380 край село Горно Спанчево, тъй като дясното платно за движение е подкопано, заради разрушена подпорна стена с дължина 15 метра. Шофьорите да се движат с повишено внимание в местността Османска чешма в Кресненското дефиле от км 384+190 до км 384+300, където се монтират високоякостни мрежи. В резултат на ремонтните дейности двете пътни ленти са стеснени. Движението на моторни превозни средства се извършва по обходен маршрут в уширението. Пътното платно на обходния път е с две ленти за движение, по една лента за всяка посока. Движението се регулира от регулировчици. Срокът за приключване на ремонтните дейности е удължен до 7 ноември.

Двупосочно движение в една пътна лента се извършва на третокласен път 1972 между селата Блатска и Абланица тъй като едната лента за движение е деформирана, поради активизирало се свлачище. Шофьорите да се движат с повишено внимание между селата Аврамово и Конарско, тъй като се извършва обезопасяване на откоси с мрежи, както и между Банско и село Баня, поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка в различни участъци с дължина над 50 метра.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене