Гоцеделчевка прави първото в Пиринско мини голф игрище

Предприемчива гоцеделчевка прави първото в Пиринско мини голф игрище. То ще бъде в част от  собствен парцел на инвеститорката Йорданка Атанасова Караатанасова в местността Горила. До игрището ще има и 2 обслужващи сгради с обща застроена площ 160 кв.м.

3Общинските съветници в Гоце Делчев вече гласуваха преотреждане на бившата нива в терен за строителството на спортното съоръжение, положително становище дадоха и от РИОСВ – Благоевград и Басейнова дирекция – Западнобеломорски район.

Съоръжението за аристократичния спорт голф от 2 г. набира огромна популярност в цялата страна и до момента такива миниигрища са разкрити в София, Пловдив, Бургас и още няколко големи града. Характерното за тях е, че на малък терен се прави малка и бързо възвръщаема инвестиция. В интернет е пълно с обяви за проектиране и дизайн на мини голф игрища с 9 или 18 пътеки срещу 300 лв., има и още повече за продажбата на игрища със състезателни размери, предварително изработени от дърво, за закрити помещения или открити терени, които лесно се сглобяват, разглобяват и пренасят от двама души за 15 минути. Освен върху терен на открито, игрищата могат да се разпъват в хотелски конферентни зали, физкултурни салони, просторни офиси, паркинги и др.

Ориентировъчно цената на такова игрище с 9 пътеки е между 8000 лв. и 15 000 лв., има обаче и портативни варианти, които са около 3000 лв. Цената зависи от конструкцията и вида на изкуствената трева, с която игрището се покрива.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене