ВИДЕО: „Пирин“/ГД/ продължава напред в надпреварата във възрастовата група „Ветерани“

Ветераните на „Пирин“(Гоце Делчев) продължиха напред в надпреварата в тяхната възрастова група, след като победиха „Вихрен“(Сандански) с 6:5. Резултатът бе оформен след рулетката на дузпите като неврокопчани успяха да се реваншират за поражението преди две години, когато спорът между тях бе решен отново след изпълнения от бялата точка.  В редовното време двата тима завършиха 2:2 като на Градския стадион в Гоце Делчев на треньорската скамейка седнаха в тандем Александър Атанасов и един от доайените на местния футбол Костадин Караджов. На вратата за отбора от града край Места бе Андон Калайджиев, а капитан бе неоставящият Иван Либов, който заедно с настоящият ръководител в „Пирин“ Иван Близнаков бяха най-възрастните на терена за домакините. За ветераните от Сандански пък спортния екип облякоха бившият треньор на вратарите в Банско и бивш състезател на „Вихрен“ и „Пирин“(Благоевград) Иван Христов и доскорошният треньор на мъжкия тим на гостите Стойко Найденов. За първи път като футболисти местните фенове видяха един от най-добрите съдии от близкото минало Емил Ристосков и колегата му Николай Димитров, с когото бяха в екип по време на активната им кариера.

Иначе първи в резултата дръпнаха гоцеделчевци след гол на Красен Пингов, който успя да отбележи при добавка след шут на Стоян Карапетров. Бившият футболист на „Локомотив“(Пловдив) и „Черноморец“ от най-силните им години стреля силно, Иван Христов изби, но топката попадна в краката на Пингов, който откри. Малко преди почивката Емил Тренков изравни.

В герой на мача се превърна защитникът на „Вихрен“ Красимир Милев, който завърши срещата с два гола. Първо се разписа в собствената си врата при опит да изчисти една топка, а в 75-та мин. след центриране от ъглов удар изравни за 2:2.

При дузпите за домакините пропусна Иван Лижбов, а Димитър Крушовски, Марио Метушев, Божидар Бойчев и Лазар Спахиев бяха безпощадни. За „Вихрен“ Атанас Топалов уцели напречната греда, а  Андон Калайджиев спаси дузпа на Марио Костурков, а точни бяха Валентин Станков, Стойко Найденов  и Георги Горемлиев.

Зрителите и читателите на www.toppresa.com имат възможност да видят интересни моменти от мача и атрактивното бие на дузпи

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене