Община Дупница се присъедини към ВИК-асоциацията. Чака се община Сапарева баня

Община Дупница бе присъединена към ВиК- асоциацията. Това стана на днешното заседание в областна администрация- Кюстендил.. След проведеното гласуване 100 % от членуващите общини подкрепиха това решение.
Кметът на Бобошево Крум Маринов попита, кога ще се присъдини към асоциацията и последната община от областта Сапарева баня.
„Без нея не може да кандидатстваме като обособена асоциация по европейските програми, включително и за държавна субсидия. Това е важен момент и за малките и за големите общини“, заяви Маринов.


Областният управител Виктор Янев заяви, че в момента се водят преговори с общинското ръководство на Сапарева баня за присъединяването й към ВиК- асоциацията.
„Много важно е те да се присъединят към асоциацията час по- скоро, защото почти сме изпуснали времето за разработване на мастър- плановете. Надявам се, че общинските съветници в Сапарева баня ще чуят нашите доводи и ще вземат разумното решение. Ако не се присъединят държавата ще им наложи санкции върху действащият оператор и общината по отношение на пренос на водата , по отношение на липсата на пречиствателни станции, по отношение на не доброто предоставяне на качеството на услугите“, каза областният управител Виктор Янев.


„Благодаря на колегите, че този път имахме кворум и община Дупница бе присъединена. Нищо няма да се случи ако последният евентуален член Сапарева баня не се присъедини. Всички се надяваме, че колегите от община Сапарева баня ще вземат правилното решение. Ако те не влязат проблема остава за всички“, обясни кметът на Дупница Методи Чимев.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене