Читалището в Рибново ще има нов облик

Жителите и самодейците в гърменското село Рибново ще имат обновено и модерно читалище. Културният институт ще има нов облик, след като Община Гърмен спечели проект за развитие на туризма в трансграничния регион с македонската община Босилово по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ ”България – Македония“.

Целта на проекта е повишаване на туристическия потенциал на региона чрез сътрудничество и инициативи за опазване и устойчиво използване на природното и културното наследство.

Продължителността на проекта е 24 месеца, а основните дейности, които ще бъдат извършени по него, са основен ремонт на читалище „Изгрев-1956″ в Рибново и обновяване на читалището в село Секирник, община Босилово.

В читалището в гърменското село ще бъде извършена пълна промяна на интериора на сградата, един от складовете ще бъде превърнат в зала, ще има голям изложбен салон, на приземния етаж ще бъде направена топлоизолация и ще се подмени дограмата на цялата сграда.

В края на проекта ще се организира еднодневен фестивал заедно с община Босилово, на който ще се представят местните обичаи и традиции. Проектът за ремонт на читалището в село Рибново е в размер на 182 000 евро.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене