Наказаха ЦСКА с един мач без публика

„Червените“ с последно предупреждение за лишаване от домакинство

Един мач без публика и глоби в размер на 10 800 лв. Това е наказанието, което Дисциплинарната комисия към БФС наложи на ЦСКА за инцидентите по време на дербито с „Левски“ в неделя. Към собственика на „сините“ Спас Русев полетя сигнална ракета и се наложи бизнесменът да бъде изведен от ложата на стадион „Васил Левски“. А двама футболисти на съперника бяха уцелени с бутилки, полетели откъм сектор „А“.

Разбивката на финансовата санкция е следната: 300 лв. за нерегламентирано използване на факли и димки, 2000 лв. за бомбички, 2000 лв. за хвърлени предмети, 2000 лв. за обида на длъжностно лице от страна на помощник-треньор на Едуард Йорданеску, 2000 лв. за сигналната ракета и 1000 лв. заради двамата ударени футболисти с предмети

Официално наложената санкция е лишаване от домакинство, но тя е заменена от мач без публика. Това означава, че двубоят срещу „Локомотив“ Пловдив на 29 октомври ще се играе без публика. При следващ инцидент обаче ЦСКА със сигурност няма да може да домакинства на своя стадион „Българска армия“.

Миналия месец „червените“ бяха наказани с частично затваряне на сектор „А“ заради канонадата от предмети, запратени към треньора на „Черно море“ Георги Иванов-Гонзо. Един от тях повали на земята полицай, който впоследствие бе прегледан в болница.

„Левски“ също е санкциониран заради феновете си в дербито – 2000 лв. заради хвърлени предмети, пиротехника и други провинения.

btvnovinite.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене