АУДИО: Нечуван скандал в Гърменско! Законен директор даде Минка Капитанова на прокурор! ЧУЙТЕ ПОТРЕСАВАЩОТО…

Юлия ПАШКУЛЕВА

Юлия ПАШКУЛЕВА

Местните медии мълчат за реалната феодалщина случващата се в община Гърмен. Самата кметица Минка Капитанова, известна повече след вчерашния ден като гърменската Анита Мейзер, дума не е обелила по десетки разследвания, медийни въпроси, сигнали и критики… И всичко трябва да е нормално. Не е нормално щом само Топ Преса пише. В петък ви запознахме с казуса на върнатият от съда директор на детската градина в село Дъбница – Юлия Пашкулева. ЕТО СКАНДАЛЪТ ТУК . В последствие разбираме, че петък тя не беше допусната да заеме законно придобитата длъжност защото не бил човек на Минка Капитанова. Топ Преса се свърза с госпожа Пашкулева отново и този път реши да приложи записа от разговора и с нейно разрешение. Рядко имаме такава практика, но понеже сме обвинявани в тенденциозности насоченост решихме да чуете едно към едно истината но върнатата от съда но репресирана от Минка Капитанова жена. Нека местните медии мълчат, нека и институциите да мълчат, ние обаче няма да го направим. Припомняме на госпожа кметицата, че рано или късно идва деня на справедливостта и всяка една сметка ще бъде платена според заслугите. Юлия Пашкулева е доказан добър и свестен човек, бедна жена но жена с чест и достойнство. Тя заслужава своята справедливост, още повече че тя е потвърдена от съда. Минка обаче е над закона… що ли..?

ЕТО НЕЙНАТА ИСТИНА ПРЕД КОЛЕГАТА ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ :

 

Юлия ПАШКУЛЕВА

Юлия ПАШКУЛЕВА

Г – жа Юлия Пашкулева?

  • Да?

Безпокои ви Веселин Стаменов от Топ Преса. Относно казуса, който ние отразихме миналата седмица, какво се случва с вашето връщане на работа?

  • В петък, след като ме заснехте, очаквах комисия от Гърмен. Така или иначе тази комисия не пристигна. Към 8:30 сутринта пристигна предишната директорка, г – жа Дима Красимирова Мачкова, влезе в директорския кабинет..

Това дефакто е човекът на Минка Капитанова?

  • Да. Това е човекът на Минка Капитанова, предишния директор Д. Красимирова Мачкова. Тя влезе в директорския кабинет без да има право затова, защото във въпросния ден аз се водя на работа, а тя не. Вътре стоя три часа като каза, че ще подготвя документацията за приемане предаване като дойде от общината комисия, тя да бъде готова. Аз подозирам, че тя вътре може да е подправила някои документи от мое име, защото в същия ден не се води тя на работа, а аз се водя. Това нейно действие е незаконно.

До колкото разбирам, вие сте сезирали някакви институции?

  • Аз сезирах Окръжна прокуратура, Инспекцията по труда и омбудсмана Мая Манолова за целия случай.

Т.е. съда ви връща на работа напълно законно, а Капитанова чрез лостове в общината отказва да ви върне на работа?

 

  • Не ме допуска изобщо на работа. Сега ще ви кажа – цял ден аз чаках в коридора на детската градина и в медицинската стая, защото нямаше къде да стоя. Комисията от община Гърмен не пристигна. Аз не бях допусната до документацията в детската градина и до директорския кабинет. Аз съм действащ директор на детската градина, обаче не съм допусната до работното си място.

Това ми звучи повече от абсурдно..

  • Става и още по – абсурдно. Цял ден аз чакам в коридора и се чувствах много унизително. Предишната директорката, след три часа незаконно стоене в дирекцията, тя няма право да влиза без да дойде общината за приемане и предаване, се изниза тихомълком. След обед в 15:30ч. пристигна в детската градина началник отдел „Човешки ресурси“, Силвия Хаджиева, която ми връчи предизвестие за уволнение след 30 дни.

Т.е. вие още не сте стъпила в длъжност и веднага сте уволнена?

 

  • Да.

Вие не се ли опитахте да се свържете с кметицата Минка Капитанова?

  • Аз се свързах веднага с нея. Аз не подписах предизвестията, но те си текат. В предизвестието пише „липса на качества“.

Значи Минка Капитанова преценява, че вие нямате качества?

  • Да. Какви качества трябва да проявя, като цял ден стоя в коридора и не съм допусната до работното си място. Не съм приела нищо. Нямам отговор още от институциите, които съм сезирала, защото ги пуснах в понеделник сутрин (б.р – разговорът е записан във вторник на обяд). Продължението – обадих се на Минка Капитанова да и кажа как може да не съм допусната до работното си място и какво е това предизвестие за уволнение. Немога да стоя хубаво на стола ли? Такива ли качества трябва да имам? Това е незаконно. Тя не спазва решението на съда. Последва и нейният отговор „Никога няма да бъдете допусната до документацията в детската градина, докато аз съм кмет“, „Никога няма да бъде допусната до работното място, докато аз съм кмет“.

Това е повече от абсурдно. Минка Капитанова казва, че е над закона.

  • Да, тя е над закона. Тя не спазва решенията на съда. И преди да ме е допуснала, тя ми връчва предизвестие за уволнение като тяхната цел беше в понеделник аз да се върна на работа. Тяхната практика е такава – петък предизвестие, понеделник плащане на предизвестие и връчване на заповед, обаче аз излязох болнични, защото нервната система ми е срината.. Това се случва.. Абсурд!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене