Мним лумпен резили децата на Гоце Делчев във Фейсбук!

Мила ПАВЛОВА

Статистиките показват, че де­цата са способни да тормозят или биват тормозени от свои „приятели“ и съученици, като ги разпространяват в социалните мрежи със скоростта на светли­ната. Този метод бива използван за подигравка и отмъщение, като чрез фалшиви профили или вече създадени вече такива се качват снимки, постове, копирани съоб­щения, служещи за подигравка в публичното пространство.

МОТИКАРЯ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ е фейсбук профил, създаден точ­но за тази цел и той е част от мрежа в национален мано за тази цел и той е част щаб, сред който са: Мотикаря 6.009, Мотикаря 9.0, Мотика­ря 6.9, Мотикаря 4.20 и мн. др.­

Под прицела му са деца от Гоце Делчев и региона, деца­та стават съучастници или активни участници в тази му дейност.

В профила му можете да откриете (Не дай си Боже) снимки на децата ви – „при­лично“ разголени или чатове, в които те са участници. Поч­ти всеки пост на публикува­ните снимки е „Оправете си децата“. Един от последните постове на Мотикаря е, че очаква снимки на ЛС, за да продължава с подигравател­ните си и унизителни постове и снимки.

И тук следва да зададем въ­просите:

Знаете ли какво правят де­цата ви в социалните мрежи и по-конкректно Фейсбук? Информирани ли сте за пуб­ликациите, хората, с които контактуват, приятелите, съ­държанието и тематиката на чатовете им, и по-конкретно снимките, които си изпращат на лични съобщения? Наясно ли сте, че всяка една снимка или публикация автоматично става собственост на компа­нията, когато се съгласите със условията при регистра­цията?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене