Без категория

Основателят на певческия фест за стара градска песен в Петрич Стоян Андонов обяви: Обидно ми е! Организаторите канят за изпълнители софиянци за участие по 5 000 лв., а нас, местните изпълнители, ни залъгват по 400 лв.

Валентин ГЕРЧЕВ
„Много ми е обидно!“ – това обяви един от основателите на петричкия фест за стари градски песни „Златен Кестен“, легендата Стоян Андонов. „И казвам, че това е истина!“, зарече се той и подплати занемареното отношение към някогашните изпълнители на замиращия фестивал с думите: „Нашите гласове още стоят. Макар че повечето вече страдат от различни заболявания“.
Андонов е убеден, че в навечерието на празника той и колегите му са пренебрегнати. Според него за цялостното му творчество, което в години се изразява на 45, е било необходимо организаторите да го поканят поне като гост изпълнител. „Така и не се случи!“, казва легендата на шлагера Стоян Андонов. Той не е толкова алчен, за малкото средства, които се отпускат на тазгодишните изпълнители. Обидно му е все пак, че той и другите основатели на феста не са лично поканени. “Никой не ни кани. Никъде! А ние с моите колеги сме основали този фестивал на старата градска песен. Едно „добър ден“ не са ни казали!“, възмущава се от тазгодишните организатори той. „Не е хубаво това, което те в момента правят! Имам ТЕЛК първа група! От това съм и заболял – от тази култура в Петрич!“, възмущава се С. Андонов, който е с протекцията на певческия глас на феста. Именно с негово изпълнения и това на колежката му Катето винаги започваше и откриването му. „Това вече е минало!“, казва дългогодишната легенда на певческия музикален форум за стари градски песни Ст. Андонов. То пита организаторите: „Защо ни делят! Ние също си имаме привърженици. Повечето хора искат да ни чуят. На кой да се обадя, за да ни обърнат повече внимание?“, пита дългогодишният читалищен деец, който потърси отговора си в югозападния таблоид.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене