Неврокопчанинът Смаил Креболиев бележи, но отборът му „Септември“(Симитли) завърши 1:1 срещу „Свобода“(Пещера)

Тимът, воден от Иво Тренчев не успя да стори очакваното при гостуването си на новака в Югозападната Трета лига и финишира при равенство
Тимът от XI кръг на шампионата започна добре за отбора от Югозападна Бълггария, но инкасира много пропуски, които сами по себе си говореха за разконцентрираната им игра. На два пъти от стопроцентови ситуации до гол не успя да стигне Венцислав Стоянов, а по веднъж Ибрахим Алим и Андон Гущеров пропуснаха да дадаат преднина на „Септември“. Въпреки пропуските, гостите владееха играта до почивката, докато домакините играеха определено дефанзивно и се опитваха да не допуснат гол във вратата си. В 42-рата минута обаче Ивайло Иванов остави непокрит съперников футболист в собственото си наказателно поле и домакините откриха резултата за 1:0.
Второто полувреме започна силно за симитличани, които постоянно търсеха гола чрез множество атаки. Шансът обаче им се усмихна едва в 80-тата минута, когато най-сетне успяха да отбележат изравнителен гол. Голмайстор стана Смаил Креболиев, който с глава завърши центриране отдясно на Кирил Георгиев.
Сега за „Септември“ предстои пауза в първенството, поради мачовете на националния отбор на България по футбол за аматьори.  Българите, чиито треньор е треньорът им Иво Тренчев ще играят две важни евроквалификации именно на стадиона в Симитли. Това са мачовете с Испания и Босна и Херцеговина. На 25 октомври българите ще играят срещу Испания на градския стадион в Симитли; 27 октомври – срещу Сан Марино на стадиона в Разлог и на 29 октомври – срещу Босна и Херцеговина отново на стадиона  в Симитли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене