Трайчо Трайков и ген. Съби Събевсе обявиха за върховенствона закона и спазване на правилата

За да може България да забогатява по начина, по който искаме, трябва да запушим дупките за крадене, а това минава през върховенство на закона и спазване на правилата от всички. Това заяви в гр. Гоце Делчев кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Той и кандидатът за вицепрезидент ген. Съби Събев започнаха предизборната си обиколка в страната от региона на Благоевград, откъдето са корените на Трайков.
Хората не напускат България, само защото нямат какво да ядат, повечето напускат, защото могат да направят избор и правят избора да реализират мечтите си на друго място, за да живеят децата им в по-добро общество, каза Трайков.
„Благодаря Ви, че сте тук, че вярвате и че се опитвате да правите нещо за България. Не трябва да се спасяваме поотделно. Аз за себе си разбрах, че е илюзия един безпартиен експерт да работи за страната си на висока политическа позиция и да успее да обърне статуквото. Нужна е критична маса от хора, които вървят в една посока и са на ключови управленски позиции. Сега тръгваме към особено важен за страната ни пост – президент на България и можем да успеем заедно. Аз имам силата да бъда свободен президент и искам Вашата подкрепа и свободата да дам сила на страната ни“, обърна се той към присъстващите.
„Нашите избиратели ще бъдат хората, които възприемат себе си като демократи и патриоти, убедени, че бъдещето на България е в клуба на държавите от двете страни на Атлантическия океан, а моето искрено убеждение е, че тези ценности се споделят от мнозинството“, заяви кандидатът за президент Трайчо Трайков. „Очакваме да бъдем подкрепени от родолюбивите българи, а в Пиринско има много такива“, сподели още Трайчо Трайков. Той изрази надежда костите на Гоце Делчев, които са пренесени от комунистите в Скопие през 1946 г., да бъдат върнати в България.
„Хората, които искат реална борба срещу корупцията, отстраняване на олигархията и задкулисието, са нашите естествени избиратели, защото това е една от основните ни цели в кампанията. И ако получим доверието им, ще го потвърдим с нашите действия“, увери и кандидатът за вицепрезидент ген. Съби Събев.
Според Трайчо Трайков голяма част от днешните проблеми идват от отказа да се направи честен прочит на миналото. „За съвсем нормално се приема да си бил агент на ДС и да искаш да управляваш страната. Не виждам почти никой друг от кандидатите да поставя важните за България теми, занимават се с подробности, като например колко да е висока оградата.
Недокрай направеният прочит на историята е изключително вреден, а в момента има и нещо като реставрация – колко хубаво се е живеело при Тодор Живков. Не е нормално хората, ненаказани за престъпленията си, да се изявяват като морални авторитети – комунисти, олигарси (като последния началник на Шесто управление на ДС), които си позволяват да дават награда на името на Стефан Стамболов“, каза още кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.
Веднага след срещите си в Разлог, Трайчо Трайков и ген. Събев продължиха към Сандански и Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене