Делчев призова президентът да затвори границата за изборни туристи

Президентът Радев да защити националния интерес като закрие секциите в Турция и затвори границата за изборни туристи, заяви в Благоевград Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за 1 МИР.

Делчев заяви, че като представител на държавната власт областният управител трябва да даде информация има ли данни за изборни туристи на територията на областта и какви мерки ще предприеме за гарантиране на честността на изборния процес, каза Делчев.
Промените, които БСП предлага, са опасни за България. Отказът от евроатлантическото членство и от демократичната форма на управление би довело до включване на задна скорост и до връщане на страната ни 25 години назад, а може би и повече, коментира Делчев по повод изказванията на Нинова.

Водачът на листата каза пред представителите на медиите, че за последния месец е провел множество срещи с хората от областта и е посетил всички общини. Хората споделят сходни проблеми, свързани с ниско заплащане, обезлюдяване на населени места, какво и с картелите на прекупвачите на земеделска продукция, които ограбват производителите. Делчев бе категоричен, че тези проблеми ще бъдат в дневния му ред като народен представител.

Забелязва се тенденция да се инвестират се много усилия и пари в автомагистрала „Струма“, но се забравят пътищата между населените места и е цяло приключение да се стигне до магистралата, затова ние ще настояваме да се обърне внимание и на останалата част от пътната мрежа, добави той.

Проф. Даниел Вълчев беше категоричен, че единствено „Реформаторски блок – Глас народен“  няма стъпка на ляво и всеки, който иска да има десни хора в следващия парламент, трябва да подкрепи „РБ – Глас народен“. БСП са си в ляво, за ДПС е ясно, а за Борисов нямам съменение, че ако остане във властта, има стъпка в ляво, Марешки все повече отива на там, Патриотите също.

Навсякъде карам водачите да обещаят, че няма да гласуват бюджет, в който парите за образование са под 4% от БВП, каза проф. Вълчев и добави, че подобно уверение е получил и от Димитър Делчев, тъй като образованието трябва да бъде национален приоритет. Оставих образованието с бюджет от 4,1% от БВП, Дянков го свали на 3,5% и сега отново ще се борим средствата да бъдат увеличени, добави той.

Анна Бистричка, трета в листата на „РБ – Глас народен“, коментира, че средата за развитие на бизнес в Блгаоевград е отровна и нейна задача ще бъде подобряването на възможности за инвестиции в региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене