ВИДЕО: „Ние вече сме грамотни“ – празник на буквите, проведоха в Трето ОУ гр. Гоце Делчев

IMG_4212

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/884/video-nie-veche-sme-gramotni-praznik-na-bukvite-provedoha-v-treto-ou-gr-gotse-delchev“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

Ежегодният празник по повод запознаването на първокласниците с всички букви от българската азбука проведоха вчера в късния следобед в Трето основно училище „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев.

„Ние вече сме грамотни“ – гордо заявиха децата и поднесоха прекрасна програма пред своите родители, подчинена изцяло на радостта от познанието на българското четмо и писмо. В добре подготвената програма от неуморните учителки Мария Пиргова и Мария Калайджиева, децата с вълнение демонстрираха чрез песни, игри и рецитали познанията си по създаване на българската азбука, кои букви са гласни и кои съгласни и ролята на препинателните знаци.

Празничната програма в училището е традиционна и се организира в онази част от учебната година, когато вече децата са се запознали със всичките букви от нашата азбука. Събитието е особено вълнуващо не само за децата, но и за родители, баби и дядовци, които с гордост и умиление преживяват мигът, в който малчуганите вече демонстрират своята грамотност.

В Трето ОУ :Братя Миладинови“ я Гоце Делчев се учат 49 първокласници, разпределени в две паралелки. Децата тук се обучават  на две смени – сутрин са на редовни занимания а следобед са на занималня. Това дава възможност на най-малките възпитаници на училището да се образоват по-пълноценно. При този начин на обучение, на първолаците не им се налага да носят тежките раници от дома до училището и обратно, обясниха преподавателите.

IMG_4217

IMG_4216

IMG_4215

IMG_4214

IMG_4213

IMG_4207

IMG_4208

IMG_4209
IMG_4212

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене