Роден в Копривлен играч се завръща в националния отбор

Най накрая Петър Занев, който не криеше своите критуики към предишния селекционер Ивайло Петев ще се завърне, където му е мястото

Изводът се налага, след като селекционерът на националния от­бор Петър Хуб­чев и неговият щаб са обсъдили про­фила на играчите, кои­то ще търсят за след­ващата квалификация с Беларус. Германски­ят възпитаник в тре­ньорската професия иска да види момчета, които притежават типичните силни страни на немците – да са издръжливи физичес­ки, да печелят повече единоборства и да са добре подготвени так­тически дори това да е за сметка на техни­ческите им умения.
То­ва потвърди и членът на Изпълкома Емил Костадинов, който след загубата с 0:3 от Швеция в Стокхолм е разговарял и със селекционера, и с вицепрезидента на Българския футболен съюз Йордан Лечков, който е най-близо до предс­тавителния ни отбор от всички шефове в централата.
Петър Хубчев обаче е категоричен, че ще избира състава си единствено според мо­ментната форма на футболистите, а не според възрастта. След грешките в за­щита и особено след лошото представяне на Антон Недялков като ляв бек cрещу Швеция, той вече е решен да върне Петър Занев в отбора. Забравеният от Ивайло Петев за­щитник натрупа соли­ден опит в руското първенство, където е твърд титуляр в „Амкар“(Перм) и капитан на отбора. Юношата на „Пирин“(Благоевград) дори е използван и то с успех и в центъръ на отбраната.
Именно заради това, че играе с успех в Премиер лигата, той ще намери място в групата за мача с Беларус. Следващият ни противник е типичен представител на съ­ветската футболна школа. Мачът с Алек­сандър Хлеб и компа­ния е на 13 ноември на Националния стадион “Васил Левски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене