Хореографът на „Карат“ Цветанка Гаврилова спечели конкурса за директор на Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград

Хореографът Цветанка Гаврилова-Иванова печели конкурса за директор на новия Център за личностно и творческо развитие на децата в община Благоевград. С 92,4 точки тя изпревари в класацията на проведения завчера конкурс единствения си конкурент – актьора Илия Ласин, който остана втори със 79,4 точки. Оценяването на комисията начело със зам. кмета по икономика и финанси Иво Николов на двамата претенденти бе по 10 критерия, а самото състезание бе в две фази – защита на 3-годишна концепция за развитие на

центъра и интервю. Снощи комисията е представила протокола със становището си на кмета Атанас Камбитов, който днес със своя заповед трябва да назначи новия директор.

Цветанка Гаврилова е основател на клуба по спортни танци „Карат“ към читалище „Н. Вапцаров“, тя е лицензиран треньор и досега работеше като главен асистент във Факултета по изкуствата в ЮЗУ. Има докторска степен.

Илия Ласин ще продължи да ръководи театралното студио в новия център, както през изминалите десетина години.

Центърът за личностно и творческо развитие на децата обедини няколко институции с десетилетна история – Обединен детски комплекс, Център по изкуствата и Младежки дом, запазени бяха всички школи и клубове по интереси, като идеята на общинското ръководство е те да се увеличават и обновяват съобразно търсенията и интересите на децата. Той започна да функционира от началото на октомври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене