Мъж от Огняново поиска да падне забраната за бурките, тъй като пазели жените от студа

Мъж от гърменското село Огняново поиска да бъде отменена забраната за носене на бурки на публични места.

Али Топалов е внесъл молба за отмяна на този закон в общинския съвет в Гърмен. Като мотив той е посочил, че през зимата бурките предпазват жените от студа и различните вируси и настинки. Освен това, според него, бурките имали още едно предимство – не позволявали на жените да вдишват прашни емисии от въздуха.

Молбата е внесена в деловодството на общинския съвет, потвърди председателката Екатерина Татанова. Тя обаче не се ангажира дали заявлението ще бъде обсъждано в комисия и дали ще намери място в дневния ред, още повече, че местният парламент в Гърмен, за разлика от други общини, въобще не е гласувал подобна забрана.

Али Топалов обаче е категоричен, че Народното събрание трябва да отмени забраната за бурките.

В гърменското село Огняново познават Али Топалов като „вечният опозиционер на всичко“. Той често залива общинската администрация и общинсикя съвет с жалби по всевъзможни въпроси. Молбата му за бурките не е съгласувана с нито една политическа група в местния парламент.

Жителите на Огняново признаха, че не разбират мотива за последната му жалба, тъй като съпругата му не носи нито бурка, нито забрадка. Хората в Огняново увериха, че не приемат сериозно жалбите и писмата на Али Топалов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене