ИЗНЕНАДА!!! На дерби мач в Пиринската бундеслига нямаше бой и ритане, а само коректност!!!

Това се случи по време на дерби мача от областната група „Струма Б2” между отборите на „Подгорец” (Коларово) и „Огражден” (Първомай)

То завърши с резултат 2:1 за домакините като мачът показа как трябва да протича един двубой с подобен заряд, в който имаше много страсти, които обаче не попречиха на добрия тон. Двата тима показаха доста футболни достойнства, независимо от това, че срещата бе от най-ниското ниво на родния футбол.

Мачът бе белязан от непростими пропуски на Кристиян Стоилов и Янко Георгиев, които на два пъти изскочиха срещу вратаря на „Подгорец”, но не успяха да го прострелят. В 13-ата минута обаче стражът на домакините капитулира, след като Динчо Георгиев нанесе силен шут, Манов изби, но топката попадна у Кристиян Стоилов, който бе безпощаден и откри в полза на гостите за 0:1.

Това обаче мобилизира тима на „Подгорец“, който с голове на Стоян Гогушев от фаул и Методи Стоименов нанесе първа загуба в първенството на временния водач „Огражден”.

Футболистите и треньорите на двата отбора изразиха недоволство от ръководството на главния арбитър Евгени Петров. Според тях той е показал недобро ръководене на срещата и не е бил на ниво като за дерби мач.Слабо и неадекватно съдийство. „Евгени Петров не бива да се назначава за такива оспорвани двубои”, бе краткият коментаар след срещата на Стоян Гогушев – треньор на „Подгорец”. Той обаче не скри задоволството си от своите момчета, които показаха майсторство, отборен дух и мъжество, успявайки да обърнат развоя на срещата, за да излязат крайни победители.

От своя страна и наставникът на гостите Васил Кръстев също изрази резервите си към арбитъра и задоволство от представянето на своите, но през първата част. : „Ако Кристиян Стоилов, Динчо Георгиев и Янчо Георгиев бяха реализирали чистите си положения, можеше да решим мача още през първото полувреме в наша полза“. Според него спадът в играта на първомайци след почивката се дължи основно на агресивната и по-твърда игра на футболистите от „Подгорец“, което е уплашило неговите момчета и те не са могли да разкрият пълния си потенциал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене