Гоце Делчев кандидатства за домакинство на едно от най-авторитетните състезания на силните мъже в света

Новината потвърдиха организаторите на проведения в събота Европейски шампионат по силов многобой за Купа „Димитър Саватинов“

Операцията по реализиране на идеята е започнала още на следващия ден, довериха от щаба, направили факт една от големите спортни прояви в историята на града. Според идеята им вече са започнали подготовката на запитвания до централата на едно от най-силните състезания „Арнолд Класик“, кръг от което да бъде проведено в неврокопско. Тепърва предстои да бъдат уточнени изискванията и условията, които трябва да бъдат изпълнени, за да може в града край Места за участие в кръг от веригата да пристигнат едни от най-силните мъже в света. Начинанието се родило веднага след финала на протеклия изключително успешно шампионат на Стария континент през уикенда. Това е било приветствано от самия Димитър Саватинов, който ще може на място в САЩ да лобира за това родното му място да се нареди до градове като Рио де Жанейро, Мексико сити, Кейптаун, Мелбърн, Лондон, Джакарта и др., където се провеждат кръгове от „Арнолд класик“.

Ако не се реализира идеята от първия път, инициаторите на идеята няма да се отказват, а ще се опитат да направят нужното за идеята. Много важно за това събитието да се случи е освен желанието на организаторите, наличието на съгласие от Община Гоце Делчев, също така на сериозен финансов ресурс, който може да бъде набавен от спонсори, които да подкрепят проявата. Именно заради това паралелно с размяната на кореспонденция с централата на „Арнолд класик“ ще тече и операция по намиране на съмишленици в бизнеса за реализиране на идеята.

Заедно с това пък ще тече и подготовката на второто издание за Купа „Димитър Саватинов“, което още от сега е предвидено да се проведе отново в първия уикенд на октомври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене