ГОРЕЩ АМАТЬОРСКИ СБЛЪСЪК! „Бела” се прицели надалеч в турнира за купата на България

На крилете на еуфорията от хубавата победа като гост в Ихтиман излиза „Беласица“ в увертюрния си мач за купата на България срещу „Пирин“ /ГД/. Единствените аматьорски тимове от Благоевградска област, заявили участие във втората по сила надпревара у нас, си дават среща днес от 17,30 ч. на терена в с. Коларово.

Старшията на комитите Васил Чергов гарантира абсолютната мобилизация на подопечните си и намерението на петричани да стигнат колкото се може по-нагоре в турнира. „С неврокопчани няма как да се изненадаме, познаваме се твърде добре. Ще излезем максимално концентрирани и се надявам ние да сме победителите от сблъсъка.

При успех „Велбъжд“ и „Миньор“ /Пк/ са най-вероятните ни бъдещи съперници. Ще ми се да стигнем до етапа, в който ще се включат и професионалните клубове“, трасира очакванията си младият специалист. Чергов отново няма да може да разчита на трайно контузените Кирил Иванов и Благовест Таушанов, под въпрос до последно остава вратарят Благой Стоянов, който все още не е готов напълно. Петричкият наставник изказа задоволството си от представянето на комитите срещу „Ботев“: „Този път мачът протече добре за нас.

На отличния терен в Ихитман демонстрирахме воля и характер, което спомогна за обрата. Хубави изпълнения и грешки отново се редуваха, можеше да отбележим още голове, но като цяло момчетата се представиха на ниво. Дано позитивното в играта ни да се види и срещу добрия тим на Гоце Делчев, защото остава усещането, че навън се справяме по-добре“, очерта нетипичната тенденция за традиционно домакински отбор като „Беласица“ В. Чергов./struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене