Топ Преса представя: Самодейци от неврокопския ансамбъл за народни песни и танци!

В днешния брой: Васка Зайкова, десетокласничка в ПМГ „Яне Сандански“

 

Стоян ЦВЕТКОВ
Васка Зайкова е на 16 години, родом от Гоце Делчев. Почти целият съзнателен живот го прекарва в репетиционната зала на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци. Ето че сега вече е част от него и се наслаждава на магията му.
– Здравей, да започнем директно. Какво те накара да се запишеш в Неврокопския ансамбъл?
– За ансамбъла научих от една моя близка приятелка, която също танцуваше там. Присъствах на една репетиция, която ме накара да се впусна в магията на танца. Благодарна съм на Бога, че така се стекоха обстоятелствата, че сега съм тук.
– Каква е ползата от това да бъдеш в ансамбъла?
– Освен вид спорт и хоби, народните танци ни учат да обичаме и съхраняваме фолклора си. Освен това създаваме много нови приятелства. Приятелства, които остават за цял живот. Незабравими са ми моментите с тези хора.. Просто това е уникално. Отклоних се малко от темата, но наистина искам да изкажа благодарността си към всички, които ми помогнаха да бъда част от този колектив.
– Разкажи за някоя случка, която няма да забравиш.
– Всеки един момент, прекаран с моите колеги, било то концерт или репетиция, носи незабравими спомени. Тези моменти оставят траен отпечатък в моето съзнание. Ще бъда радостна, ако и повече мои приятели се включат в нашата приказка – ще ни бъде още по-забавно.
– Чувстваш ли се част от семейство?
– За мен ансамбълът е нещо специално. В един труден за мен момент моите прекрасни колеги бяха до мен и ми помогнаха да го преодолея. Мога да кажа, че се усмихвам само и единствено заради тях. Благодаря им от цялото си сърце! Сега те са моето семейство!
– Какво мислиш за инициативата на Топ Преса, която представя всеки един от самодейците?
– Благодарение на югозападния таблоид хората четат статиите и научават нови неща за ансамбъла. Те разбират, че ако се включат, ще бъдат част от един сплотен колектив, а именно Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци. Искам да изкажа тук и благодарността си към вас. Защото вие сте едни от малкото, които мислят за нас, защото вие разбирате, че ние сме гордостта на града ни.
– Призивът ти към съгражданите?
– Призовавам всеки един, който желае да се впусне в магията на българския фолклор, да заповяда в нашето голямо семейство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене