Изключителен първи домакински мач на хандбалистите на „Пирин“(Гоце Делчев) АУДИО

Новото бижу на Гоце Делчев – „Неврокоп арена“ прие първия хандбален двубой от „А“ група в своята история

Гоце Делчев видя реализирана поредната си мечта миналата събота. Мечта, която поколения наред имаха спортни деятели и гражданство – налична собствена спортна зала и историческо домакинство на мач от хандбалната „А“ група. Мачът се състоя и предложи изключителни емоции не само на игралното поле, но и по трибуните, където мястото си бяха заели над 500 верни привърженици на местния тим. А там бе интересно, защото се срещнаха много поколения и деятели, градили имиджа на клуба. Заедно с останалите зрители кураж на местния отбор даваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателят на ОС Ангел Гераксиев, двама от бившите състезатели на неврокопчани, част от шампионските отбори в различни възрастови групи, а сега успешни бизнесмени Атанас Пашалиев и Иван Златинов. На линия бе и бившият спортно-технически директор Йордан Григоров и много други.
Това бе ден, в който феновете на спорта отново се обединиха и тук е мястото да бъде заострено вниманието към публиката. Тя бе невероятна, изключителна и подкрепяща момчетата водени от Николай Пиргов и Любомир Арнаудов. Заради това и момчетата не напуснаха залата дълго време, а благодариха на зрителите, дали всичко от себе си, за да подкрепят тима и да дадат сила на своите любимци за силния мач. За съжаление на всички „Пирин“ не успя да победи, а и малшансът си каза думата, след като Димитър Янев изпусна седемметрово хвърляне и възможността напълно заслужено поне точка да остане в Гоце Делчев. Никой обаче не се разсърди на състезателя и никой не го обвини за пропуска, а заслужените аплодисменти дълго след последния съдийски сигнал бяха достатъчен знак, че това е така. Просто всички видяха един отбор, с изключителен дух, който успя да излезе от първоначалното стъписване и напрежение, за да направи така, че дошлите със самочувствие гости от „Спартак“ да треперят.

Иначе напрежението бе огромно, защото кой би искал да даде ново начало със загуба и това пролича в действията на отбора на „Пирин“ в началните минути.
Домакините започнаха малко напрегнато мача като позволиха на варненци да дръпнат с три гола разлика, която в края на полувремето бе увеличена на шест. То завърши при крайното – 5:11 в полза на гостите. Неприятното бе, че за първите шест минути от първата част „зелените“ трябваше да играят с човек по – малко около 4 минути, след като на бързо, така и малко незаслужено, от игра за по 2 минути бе изваден Иван Стоилков. Той обаче след това се реваншира с много силна игра в защита.
След почивката домакините излязоха коренно преобразени и в първите три минути намалиха резултата на четири гола. В тима на „Пирин“ се разигра Костадин Пиргов, който стана голмайстор на своите с петте си попадения, които отбеляза днес. Изключително представяне на вратата направи Димитър Ортомаров, който имаше много решителни намеси, предотвратявайки по виртуозен начин попадения за „Спартак“. Силната игра на „Пирин“ доведе секунди преди последния съдийски сигнал до инфарктното 17:18, а в непосредствения край на срещата, гоцеделчевци получиха и право да изпълнят седемметрово хвърляне. За съжаление на домакините обаче, Димитър Янев пропусна златната възможност да за изразяване на резултата срещу бронзовия медалист от последното първенство и неврокочани да завършат заслужено поне с точка в актива си.
Поражението е факт, но е факт, че играчите на „Пирин“ могат да бъдат с високо вдигната глава заради направеното, заради представянето, заради мъжкия си характер и неповторим пирински дух, с който играха. Именно всичко това ще даде своите плодове в бъдеще, както каза в своето интервю след мача главният треньор Николай Пиргов. Предлагаме го на Вашето внимание:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене