От завист или родителска глупост: Малкият „неврокопски славей“ на път да бъде изхвърлен от танцова формация „Неврокопчанки“

Мила ПАВЛОВА

Всички я познаваме. 11-го­дишната Дани Георгиева, наричана още в родния си град „неврокопският славей“, която бе класирана на първо място на събора на народно­то творчество и животновъд­ството „Рожен“, който се про­веде от 17 до 19 юли, е на път да напусне малките титуляри на танцова формация „Неврокопчанки“ в град Гоце Делчев. Инфор­мацията дойде до вестник „Градът“ от близките на Дани, които искаха да информират обществото, че формацията от град Гоце Делчев е на път да бъде „осакатена“ и лишена от най-големия си талант заради злоба и завист… или просто заради родителски компле­кси. Оказва, се че след като се завърнали от поредното си участие, на което Дани Георги­ева отново пожъна феномена­лен успех, повече деца-члено­ве на формацията  се обърнали към ръководителя си Коста­дин Гьоргов и заявили, че не искали да бъдат спомагател­на патерица и Георгиева да бъда лансирана постоянно като лице на „Неврокопчанки“. Ръ­ководителят останал шокиран и споделил това на родители­те на Дани, които останали по­вече от разочаровани и дори обидени. „Ние сме обикнове­ни хора. Нямаме възможност да лансираме детето си, то самò си жъне успехите. Обид­но е да се чувства виновно за това. Преди време я обвиниха, че е спечелила „Градъ търси талант“ нагласено, известно време след това взе награда от най-авторитетния конкурс на народен фолклор в Рожен. Просто е много талантлива и това явно пречи на някои ро­дители…“, заявиха родителите на „неврокопския славей“.

Настина е болно да се стига до такива новини, но опреде­лено в случващото се няма логика. Вестник „Градът“ припомня, че новината за завоюваното първо място на малката гоцеделчевска певи­ца пристигна това лято първо при нас. Освен първо място на IV сцена на фестивала в Рожен Дани е носителка и на престижен плакет и грамота, присъдени й от компетентно­то жури в състав: председа­тел – акад. Милчо Василев – ректор на АМТИИ – Пловдив, секретар – Валентина Василева – директор на дирекция „Обществени дей­ности и заетост” в Община Смолян, и членове доц. д-р Ангел Янков – етнолог (Пло­вдив), Цветелина Бутрако­ва – преподавател в НУФИ – „Широка лъка”, и Лиляна Апостолова – музикален пе­дагог. Това е изключително признание, пред което всеки със злобни намерения трябва да капитулира, смятаме ние от вестник „Градът“. На ход са истинските професионал­ни педагози и ръководители, които трябва да вземат слу­чая присърце и тази случка да се забрави. Дани има мяс­то във формацията, другите деца също трябва да знаят, че тя трябва да е техен пример, а не обект на завист и омраза. Убедени сме, че в детския ни ансамбъл има много та­лантливи деца, с потенциал и всеки успехът го чака някъ­де. Задно сме по-силни и не е време някои родители тук да си лекуват комплексите. Ча­каме решение на проблема и призоваваме всеки, който има какво да каже по темата, да се свърже с нас и да го на­прави.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене