Без категория

Благоевградски бизнесмен се отказа да строи хотелски комплекс в Дъбрава

След 8 години преписки, писма за отлагане, насрочени и прекратени процедури Министерството на околната среда и водите прекрати окончателно надеждата на жителите на село Дъбрава и в тяхното село да има поне един хотел.

Особено голяма нужда от места за настаняване малкото благоевградско селце изпитва през последните 2 години, когато в Дъбрава се проведоха 2 поредни издания на уникалния рокфест „The Brava rock fest”. Заради липсата дори на една къща за гости  посетителите на феста бяха принудени да си броят бирите, за да могат после да шофират за преспиване до Благоевград или до общините, от които са дошли, което сериозно се отрази на купонджийския им дух.

Инвестиционното намерение за хотел бе на Марио Викторов Попдимитров, който още през 2008 г. започна преписка с МОСВ чрез адвоката си Георги Чорбаджийски, интересувайки се какво точно трябва да направи, за да осъществи инвестиционното си намерение. То всъщност бе за изграждане на цял хотелски комплекс и вилно селище върху 3,999 дка в местността Бобови ниви, а плановете на Попдимитров бяха в базата да има 60 места за настаняване, ресторант, лоби бар и фитнес зала, открит паркинг за 30 коли и собствен трафопост. След като 8 г. не се случи нищо, наскоро МОСВ обяви, че затваря преписката с хотела в Дъбрава.

Марио Попдимитров е управител на „Марвик 65” ЕООД, която открива с уставен капитал от 2 лв., но по-любопитно е участието във фирма „Марнинг” ЕООД, която е негова до 2012 г., когато я продава на бизнесмена Иван Самсаров. Самсаров и Татяна Давидкова пък бяха собственици на един от многото недвижими имоти, които съдебен изпълнител запорира и продаде заради финансовия крах, който претърпя бащата на Таня –  Емил Давидков-Емигел.

Някогашният милионер  имаше много голям бизнес, занимаваше се с коли, ресторантьорство, търговия, горива, строителство и какво ли не още, но кризата буквално го остави на улицата, след като офшорка от Вирджинските острови купи миналата година за 130 000 лева последния от запорираните му  имоти – тризонета с басейн на покрива в благоевградска кооперация, където Давидков живееше със семейството си.

Не е ясно имала ли е фамилия Давидкови някакво отношение към нереализирания проект за хотел в Дъбрава и дали това не е била поредната им идея за инвестиция, замислена по времето, когато бизнесът им тотално започна да затъва. Нишата с места за настаняване в Дъбрава обаче все още е празна и според десетките полицаи, адвокати и бизнесмени, успели през последните 3-4 г. да си построят тук вили, подобна инвестиция в селцето ще се окаже доста печеливша.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене