Екип на Би Ай Тв подготвя филма за Евдокия Попадинова

Родената в Хаджидимово състезателка Евдокия Попадинова попадна в полезрението и на медиите. След силните си изяви отвъд Океана Попадинова привлече вниманието на Би Ай Тв, а екип от студиото на телевизията в Чикаго отпраши за Охайо, за да заснеме интересни моменти от изявите на Попадинова с екипа на дамския футболен отбор на универститета UNOH в Лима.

Репортерът Благой Вълчев и оператора Матей Мандаджиев, който също е роден в Хаджидимово подготвят филма за талантливото момиче. Телевизия BiT се излъчва онлайн на живо. През септември 2015 г. телевизията открива студио в София и започва излъчване в България и Европа по сателит чрез платформата Виваком ТВ.

BIT е национална телевизия с политематичен програмен профил, който съдържа предавания с информационна, образователна, културна и развлекателна насоченост. Главен редактор на канала е Ясен Дараков, а през 2015 г. към екипа се присъединяват известните журналисти Ралица Василева, Нери Терзиева и Петко Георгиев.

Мисията на BIT е да бъде телевизията на десет милиона българи по света. Освен новините от и за Чикаго, телевизията има кореспонденти още в Ню Йорк, Вашингтон и на Западното крайбрежие, Торонто, Канада, а се очакват и включвания и от други градове с големи български общности като Мадрид, Лондон и Атина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене