Мраморният град в Илинденци отново оживява за творци и гости

Десетки гости ще се озоват в скулптурен лабиринт в село Илинденци на 15 октомври. Те ще присъстват на творческите прояви „Образи и звуци”, които се организират от Фондация „Арт център-Илинденци”, Съюза на българските художници и община Струмяни.

Събитието ще започне с малък концерт на класическа музика за струнни инструменти. След това всички ще могат да видят новата част от галерийния комплекс на „Мраморния град на изкуствата”, в който вече има керамични пластики на художника Атанас Гаджев.

Гостите ще усетят магията на лабиринта сред каменните градежи на десетки скулптори през годините, ще видят и скалното творение на домакина Иван Русев – „Преди 60 милиона години-Реката”.

Ще бъде открита художествена изложба с произведения, създадени по време на пролетния живописен пленер. Свои творби имат художниците Сашо Евтимов, Атанас Ташев, Валентин Топалов, Донка Павлова, Стефка Аройо и Чавдар Петров.  Ще бъде поставено и началото на Международния творчески пленер с участието на Камен Старчев, Милчо Костадинов, Димитър Петрински и Димитър Петров.

На финала гостите ще могат да разгледат туристически обект „Глинени еко къщи” в село Илинденци, където всички постройки са направени от естествени материали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене