„Рилски спортист“ се нареди между кандидатите за Втора лига

Този извод се наложи, след като започна операция пълна промяна в отбора, който преди 3 години се завърна на футболната карта след няколко сезона в четвърта дивизия

Част от новите неща, които се случват в отбора от Самоков е привличането на треньорския пост на Воин Войнов. Бившият славен футболист на „Левски“ поема съдбините на клуба от планинския град от ръцете на досегашния наставник Петър Аджов, който остава като помощник. 64-годишният столичен специалист в своята кариера е бил начело на два тима от Югозападна България – „Беласица“(Петрич), „Марек“  и ПФК Банско. Освен тях е водил „Академик“(София), „Искър“(София), „Хебър“, „Локомотив“(Мездра), „Родопа“(Смолян), „Славия“, „Сливнишки герой“, а в чужбина е бил начело на „Олимпиакос“(Никозия). За последно като старши треньор Воин Войнов работеше в Любимец от времето, когато отборът се състезаваше в „А“ група преди 3-4 години.
Смяната изненада местната футболна общественост, след като в последните пет кръга „Рилецо“ нареди четири победи и се изкачи до 8-мо място в класирането на Югозападната трета лига. Босът на „Локомотив“(Пловдив) Христо Крушарски е в основата на смяната. Както е известно, бизнесменът се зае с делата и в самоковския клуб, който се очаква да бъде сателит на отбора от града на тепетата. Бившият защитник на „Левски“ вече направи официален успешен дебют начело на скиорите след победа с 2:1 в домакинството на „Чепинец“(Велинград).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене