Безспорният информационен лидер в Югозапада – Топ Преса на официалното откриване на предизборната кампания на партия ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България

Бойко Борисов: Цецка Цачева и Пламен Манушев са правилният избор за президент и вицепрезидент на България

Знам, че сме направили най-правилния избор с кандидатите на ГЕРБ за президент и за вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Те са добри хора. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на официалното откриване на предизборната кампания на партията за президент и вицепрезидент на Република България. По думите му, на първия тур на изборите се състезават политическите партии, а на втори тур се търси подкрепа. „ГЕРБ трябва да е първа политическа сила на първия тур. Ако не сме си заслужили победата, ще се отдръпнем и ще оставим българите да изберат кой искат да ги управлява. Аз няма да ставам маймуна като Станишев“, обясни Бойко Борисов и даде пример със загубата на БСП на изборите за Европейски парламент през 2014 г.

Премиерът подчерта, че е съжалил, че е бил толкова толерантен, гледайки приказките на политическите опоненти на ГЕРБ. Борисов обясни, че е гледал някои от кандидатите за президент и посочи, че е имало злоба в очите им. „Когато паднахме от власт миналия път ни налетяха като стършели с манипулации и какви ли не лъжи. Ние им простихме. Те трябваше да бъдат гонени до край. Самозабравиха се и сага почват да кроят планове. Искам да им покажа залата – това е една малка част от ГЕРБ, това е голяма армия, трябва да се внимава с нея. Ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност“, заяви Борисов.

Бойко Борисов бе категоричен, че основните приоритети на правителството са обезпечени, благодарение на добрата работа на МВР, приходните агенции и прокуратурата. „Знам, че им е много криво, че спряхме контрабандата. В новия бюджет ще има 223 млн. за учителите. Ще направим необходимото в страната да има стабилност“, заяви Борисов. По думите му, визите за Канада, които българите ще получават от догодина, автоматично ще доведат и до падане на визите за САЩ. „51-вата пречиствателна станция в Шумен пуснахме вчера. Саниране на блокове – правим го за всички, независимо дали в блока живеят хора от БСП, от ДПС“, отбеляза Борисов. Той призова кметовете, министрите и депутатите да не спират да работят в интерес на гражданите.

По отношение на критиките към управлението на ГЕБ от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова Борисов заяви: „Това ли им е мъката, че държавата заработи. За кое ще ми каже, че съжалява предишният мандат. За кое свое действие на коалицията, че събориха банките, сега стрестестовете минаха перфектно. Стабилна банкова система. На кое? Че ще им разплатим далаверите по „Белене“ и „Мариците“; За кое страдат, за кое казват, че сега е лошо, а щяло да стане като при тях добро? За тая мърлява София, където беше, с гащите и сутиените пред кметството и на „Витошка“, каза Борисов и подчерта направеното от ГЕРБ за парковете, за Борисовата градина, за НДК, за третия лъч на метрото. Според него на опозицията много им се краде и посочи, че във фискалния резерв на държавата има 13 млрд. лв. „Искам да видят дали ще се обединят пак – Радан, Корнелия, Карадайъ и Първанов, само и само всички да сме слаби. Те не искат да има силни партии“, каза Борисов. Министър-председателят бе категоричен, че е наглост да му преписват Пламен Орешарски. „Кой нормален ще гласува за Орешарски? Такива щети ни нанесе“, каза Борисов. Той пожела на политическите противници на ГЕРБ много успехи, но подчерта, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще има още по-големи успехи.

„България се нуждае от ГЕРБ, защото ГЕРБ показа, че може и знае – точно затова трябва да спечелим президентските избори“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. „За десет години, откакто учредихме ПП ГЕРБ, имаме десет победи. Тази година ние трябва да постигнем 11-ата победа, но не, за да отчетем поредния успех, а защото знаем, че успехът и отговорността вървят ръка за ръка“, посочи Цветанов. По думите му, най-важното за ГЕРБ е да стигне до хората, за да бъде намерено решението на техните проблеми. „Там където спечели ГЕРБ по време на местните избори, представляваме над 5 млн. и 500 хил. жители. В останалите 135 общини, където има кметове на различни инициативни комитети, независими и партии, ГЕРБ също има своята представителност в Общинските съвети“, каза Цветанов и заяви, че победата на ГЕРБ през 2015 година на местно ниво е била историческа. Според зам.-председателя на ГЕРБ само местната власт, която работи в диалог с изпълнителната власт, заедно със силна законодателна власт, може да работи за просперитета на страната.

„Единадесетата поредна победа на ГЕРБ на изборите тази година ще гарантира успеха на България с министър-председател Бойко Борисов и с президентска двойка в лицето на Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев“, подчерта Цветан Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ през всичките тези години се отваря ежедневно за нови членове и стига до всички прослойки от обществото. По думите му, на страната й е необходимо да бъде силен фактор на стабилност, да следва евроатлантическата ориентация и да бъде сигурна външна граница на ЕС. Според Цветанов най-важното е единството и това може да се постигне от президента и вицепрезидента, които имат необходимите качества и които са доказали, че могат. „Цецка Цачева се възприема като експерт и в останалата си част като политик. Цецка Цачева е човекът, който доказа, че може да балансира в този многообразен български парламент“, посочи той и заяви, че тя е достойният и силен глас на ГЕРБ в тази кампания. По думите му, вицеадмирал Манушев е един достоен офицер, истински патриот, човек, който като заместник-шеф на Българската армия е напуснал своя пост, но е станал част от ПП ГЕРБ от гражданската квота на партията.

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева заяви, че България има нужда от стабилност, нацията – от единство, а обществото – от върховенството на закона. „Заедно ще работим за издигане на авторитета на държавните институции, за да бъдат достъпни и да работят в интерес на всички български граждани, независимо къде живеят“, допълни Цачева. Тя посочи, че и не най-големите държави и народи могат да бъдат много големи, стъпвайки на триадата образование, наука, бизнес. „Това ще бъде мой приоритет – да прехвърля мостове между тях. Убедена съм, че ще бъда президент на Република България най-малко по две причини – първо, защото в тази зала съм с 15 000 победители. Второ, защото заедно с вицеадмирал Манушев сме силен екип, с разумни идеи за бъдещето на България“, заяви Цачева.

„Изправена съм пред вас с открито сърце и с ясното съзнание за очакванията към мен и вицеадмирал Манушев. Целостта на нацията ще бъде запазена, защото аз вярвам в диалога и в справедливостта. Президентът е гарант на Конституцията, на правовата държава и на справедливостта, ще работя за съдебната реформа, ще настоявам за независим, справедлив и работещ български съд“, увери още Цецка Цачева. Кандидатът за президент от ГЕРБ бе категорична, че няма да се впуска в компроматни битки. „Аз вярвам, че дебатът не трябва да се води с останалите кандидати и с анонимните тролове в интернет, дебатите ще водя с българския народ по време на срещите си с тях лице в лице“, допълни тя.

По думите на Цецка Цачева, България трябва да остане добър партньор на НАТО, а президентът да бъде гарант за модернизиране на армията в Алианса. „Президентската институция е надпартийна, аз искам да бъде президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците“, заяви Цачева. По думите й политическата апатия е най-големият опонент в тази кампания. „Всички заедно трябва да стигнем до възможно максимален брой граждани, които не гласуват. Имаме силата и знанието да запазим стабилността и сигурността на България, защото ние носим България в сърцето си“, каза Цецка Цачева. Цачева изброи като приоритети балансирана и активна външната политика, отчитайки интересите на България. По думите й, членство на страната ни в ЕС и НАТО е безалтернативно. „България трябва да бъде фактор на сигурност и стабилност. Това означава да няма ескалация по нашите граници, което е в интерес на българските и европейските граници. Това означава във вътрешнополитически план да отстояваме стабилност, което е основата за позитивния образ на България, в региона, в Европа и в света“, заяви Цачева. Кандидатът на ГЕРБ за президент подчерта, че е време българската нация да бъде единна. „Това е моята голяма цел. Дълги години чертахме граници помежду ни във времето на преход. Ние не поставяме разделителни линии. Който прави това, остава в изолация. Затова, гледайки силата на ГЕРБ, затова което всички заедно сме построили за всички български граждани, имам основанието да поискам доверието им, за да има единение в България“, каза Цачева.

„Като вицепрезидент няма да позволя корабът „България” да бъде потопен“, каза кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев. Той заяви убедеността си, че Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на Република България. „Вие сте армията на ГЕРБ, която ще се изправи срещу останалите кандидатури и която ще защити стабилността на нашата държава“, заяви Манушев. „За мен е изключителна чест, тъй като зад нас двамата е подкрепата и доверието на най-голямата политическа партия, която десет години вече работи в интерес на българските граждани. Обещаваме да изградим една силна и достойна президентска институция, която да продължи това дело“, допълни той. Той подчерта, че е горд, че е служил за Българската армия. „Сърцето ми остава в армията. С Цецка Цачева ще работим за издигане на авторитета на институцията президент. Ще ги победим в тези избори и Цецка Цачева ще е първата жена президент”, категоричен бе Пламен Манушев.

Според зам.-председателя на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов Цецка Цачева притежава всички необходими качества, за да вземе правилното решение. По думите му, тя притежава толерантност и търпение, за да изслушва всички гледни точки. „Бюлетина № 17 ще е най-масовата на 6-ти ноември. Цецка Цачева има достойнство да признава своите слабости, но и упоритост да гони принципите си и да ги следва докрай, твърдост, когато е необходимо да взима верните решения, полезни за държавата“, заяви Николов и призова към победа за ГЕРБ още на първия тур.

„За да успее една жена в политиката, тя трябва да работи два пъти повече, за да постигне резултати и Цецка Цачева го може“, каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова. По думите й, днес българският народ се нуждае от сигурност, но и от ясна посока. „Това може да стане само с обединение на нацията, защото когато оставяме дребните цели да разединяват нацията, губим за бъдещето поколение на България“, заяви Фандъкова. Зам.-председателят на ГЕРБ Йорданка Фандъкова бе категорична, че благодарение на политиката на българското правителство и на усилията на министър-председателя Бойко Борисов днес българските граници са защитени. Йорданка Фандъкова изтъкна, че Цецка Цачева е изключително отговорен и много балансиран политик, както и човек, който има специално отношение към българското образование. „С подкрепата на вицеадмирал Манушев вярвам, че това е президентската двойка, която не само ще спечели избори, но е и ще води България напред“, коментира още Фандъкова.

„За първи път България ще има жена за президент, затова апелирам всички жени в България да се вдигнат и да я подкрепят, за да става България още по-силна“, заяви заместник-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Той бе категоричен, че всички трябва да следват добрия пример на управление, който дава премиерът Борисов. „Познавам Бойко Борисов от времето, в което беше кмет. Той допринесе за издигането на вашата столица. Още тогава имаше признаци, че България с помощта на новата партия ГЕРБ ще започне за израства все по-уверено и да стане сред силните страни в Европа. Мъжете и жените от ГЕРБ са с намерение да издигат тази страна, а не като социалистите, които само говорят и не правят нищо“, категоричен бе зам.-председателят на ЕП.

„За България е важно да има отговорен, надежден и преди всичко проевропейски настроен президент“, каза във видео-поздрав към присъстващите Жозеф Дол, лидер на групата на ЕНП в Европейския парламент. Лидерът на групата на ЕНП в ЕП посочи, че страната ни както всички страни от ЕС е изправена пред предизвикателства. Жозеф Дол заяви, че след възвръщането на премиера Борисов на власт в България, страната ни е отчела значителен напредък. По думите му, във външен план България е надежден партньор. Дол изрази увереността си, че българският народ ще възнагради тези усилия и отново ще засвидетелства доверието си към дясноцентристката партия в България – ГЕРБ.

Председателят на жените в Европейската народна партия (ЕНП) Дорис Пак посочи, че през последните две години България е станала по-стабилна и се е превърнала в по-голям фактор на влияние в Европейския съюз. Тя отбеляза, че българският премиер Бойко Борисов е почтен посредник и надежден сподвижник на канцлера на Германия Ангела Меркел. „В тези тежки времена ЕС се нужда е от солидарно поведение, честност и решителна воля. Това го дължим на децата и внуците си“, каза още тя. „Добре би било за България и за ЕС, ако един президент като Цецка Цачева оказва съдействие на премиера Борисов“, допълни Пак. Тя отбеляза, че кандидатът на ГЕРБ за президент има ясна визия за развитието на страната и заслужава най-много доверие от всички кандидати в тези тежки времена.

Бившият конституционен съдия Георги Марков заяви, че ГЕРБ е първата партия в Европа, която е постигнала повече победи от възрастта си, По думите му, точно сега е моментът да се отговори на Сергей Станишев, лидер на ПЕС, който е поставил под съмнение ГЕРБ. „Само преди една година ГЕРБ постигна най-голямата победа в историята на България срещу БСП. Вие разбихте и последната комунистическа крепост в България“, заяви Марков. Според Георги Марков Цветан Цветанов е машинистът на машината ГЕРБ, защото обикаля страната ежедневно и се ръкува с всеки човек поотделно. Марков заяви, че не може да се говори за срастване на властите в държавата. „ГЕРБ прелива от толерантност и тази толерантност е най-много в сърцето на Бойко Борисов“, каза Марков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене