Новия парк в Добринище в окаяно състояние!

1На 10.12.2014 г., (сряда) в гр. Добринище, беше направена първа копка по проекта за обновяване на парка, където се намира и минералната баня. Договорът бе сключен между Община Банско и фирма „Еко-хидро-90” ООД и е на стойност 820 140 лева без ДДС. На 17 септември 2015 г. министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри официално изцяло обновения парк в Добринище. Тя преряза лентата заедно с кмета на община Банско Георги Икономов и кмета на Добринище Китан Галчев.

park-2Парковата зона в курортното градче в подножието на Пирин е модернизирана като част от изпълнението на проекта на община Банско „Благоустрояване и рехабилитация на общинските имоти на територията на населените места в община Банско – гр.Добринище, с. Филипово и с. Места“, съобщи кметът на Банско Георги Икономов. Проектът е финансиран по мярка 321 за обновяване и развитие на населените места от Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Общата стойност е близо 1 600 00 лева, като за модернизирането на парка в Добринище са инвестирани около половината.

park„Направеното в Добринище е пример за това как трябва да се усвояват средствата и да се ползват, като инструмент за постигане на целите на местната власт, а те са да се подобрят условията за живот на хората“, каза министър Танева. „В Добринище всичко е изпълнено в срок и според предвиденото в договорите и проекта. Ако всички местни власти са така организирани, за България няма да стои въпросът колко средства ще загубим, подчерта министърът“.

park-4Знае ли министърката, че само година по- късно парка е в окаяно състояние? Някой въобще следи ли какво се случва с проектите след изпълнението им? Като се налива куп пари в нещо не трябва ли да го пазим и поддържаме? Заслужаваха ли хората от Добринище, този парк? Достатъчно ли са си възпитали децата как да опазват направеното, което всъщност е за тях.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

park-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене