Вход свободен за мача на хандбалния „Пирин“ срещу „Спартак“(Варна)

Срещата ще се играе днес от 13.00 в новото бижу на Гоце Делчев „Неврокоп Арена“

Това обявиха от ръководството на клуба, след като по-рано се появи информация, че за срещата ще се влиза срещу 2 лв. Оказа се, че решението на клубната управа бе ревизирано и в крайна сметка се реши фенвете на неврокопчани да бъдат единствените, които няма да плащат входна такса сред всички членове на „А“ група. Същите правила ще важат както за привържениците на домакините, така и за тези на гостите. По този начин ще се избегне двойният аршин, който някои отбори прилагат, за да понапълнят касата си или да откажат съперниковите фенове, давайки по-високи стойности на билетите за техните билети.

От ръководството на „Пирин“ обявиха, че мярката ще бъде до второ нареждане като ще важи за всички части на „Неврокоп Арена“ независимо от това дали са по-напред до игрището, или по-далеч от него, каквато практика имат някои други отбори. „Това е решението на нашето ръководство и на него се спряхме. Това е жест и към нашите съграждани  и всички, обичащи спорта, които, както и няколко поколения гоцеделчевци да имаме собствена зала и да се играят мачове от „А“ група в нашия град,“ коментира изпълнителният директор на ХК „Пирин“ и главен треньор Николай Пиргов.

За мача, който утре неврокопчани ще изиграят срещу „Спартак“(Варна) в тима се завръщат Иван Стоилков и Александър Янев, с което се тимът ще бъде почти напълно комплектован и ще има доста възможности за вариации по време на срещата. Единствената цел пред тима обаче си остава победа в първия и исторически мач в собствената зала в родния хандбален елит, което до момента никога не се е случвало, откакто този спорт съществува в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене