Двама играчи се завръщат „Пирин“ за историческия първи мач от „А“ хандбална група в Гоце Делчев

Това са александър Янев и Иван Стоилков, които ще бъдат на лице за съботното домакинство срещу бронзовия медалист от миналогодишното първенство – „Спартак“(Варна)

Двамата липсваха за визитата преди седмица на „Добруджа“ заради контузии, но вече са възстановени и ще могат да играят. В този двубой подопечните на Николай Пиргов загубиха с 30:22 като липсата и на двамата се усети.

Възстановява се и Райчо Копривленски, който също имаше проблеми, но ще може да играе. Не се знае каква е ситуацията около Марко Марков, който има много малка вероятност да се появи по време на мача срещу варненци. Двубоят от своя страна се явява исторически за Гоце Делчев и спорта, след като ще бъде първият двубой от хандбалния елит на България, игран в южния град. Освен това на практика ще осъществи мечтата на много поколения местни привърженици на спорта, които от края на 60-те години на ХХ век очакват построяването на закрита спортна база, която вече е факт. Именно в „Неврокоп Арена“ ще се играе в събота от 13.00 мачът на местния „Пирин“ и „Спартак“(Варна).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене