Без категория

Политическата новина: Оръжейният бос Лъчезар Динчев-човекът на АБВ в Пиринско, посреща Г. Първанов на печено агне в Татовата резиденция

655-402-georgi-pyrvanov

Благоевградските адвокати Ал. Мановски и Спас Велков се вляха в редиците на новото движение

Оръжейният бос от Сандански Лъчезар Динчев е човекът, който организира структорирането на президентското движение на Георги Първанов АБВ в Пи­ринско, научи „Струма“. Как­ва ще е официалната негова роля занапред, все още не е известно, но е много вероя­тно той да се окаже в ролята на областен координатор, макар че формацията все още няма вертикални струк­тури.

Лъчезар Динчев е извес­тна фигура в бизнеса в Пи­ринско от зората на демок­рацията. Той е бил изпълни­телен директор на голямата оръжейна фирма „Армимекс“ до 1998 г., когато излиза от нея. Бизнесменът е бил в уп­равата още на „Благоевград- БТ“ и Татовата резиденция в Сандански, както и във фир­мите „Ай Джи Ем“ заедно с един от босовете на СИК Младен Михалев-Маджо, „Мак секюрити груп“, „Америкън експорт корпорейшън“. В момента е собстве­ник на бившия хотел на „Бал­кантурист“ в град Мелник.

През 2002 г. около името му се разшумя заради взрив пред къщата на оръжейния бизнесмен в столичния квар­тал „Драгалевци“, където Динчев, тогава на 42 години, живеел със съпругата си и двете си деца. Причината за взрива така и не бе устано­вена.

В Благоевград се говори, че точно той е сформирал инициативната група на АБВ в областния център, в която влизат бившият PR на Цига­рената Жулиета Давчева и адвокатите Спас Велков и Александър Мановски. Към групата засега на добровол­ни начала са се включили и две студентки от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Силвия Симео­нова и Веселка Станкова, които са в четвърти курс в специалността „Право“. Гру­пата обитава новия офис на партията, който е разполо­жен във фоайето на хотел „Ален мак“, а официалното му откриване е обявено за не­деля от 16.30 ч., на него ще присъстват Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Пет­ков. Преди това те ще имат срещи с поддръжници в Сан­дански и Петрич, а по неофи­циална информация в събо­та вечерта е предвиден бан­кет с печено агне в бившата Татова резиденция в Сандан­ски, където ще нощуват Г. Първанов и Ивайло Калфин.

вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене