Без категория

Местния печат

печат

В.“Струма“
Наемат 1000 работници за археологическите обекти по трасето на АМ „Струма“
Историческият музей в Кюстендил обяви 1000 свободни работни места за общи работници, които да работят на археологическите обекти по АМ „Струма“, това съобщи археологът Румен Спасов, който ще ръководи част от обектите по новото трасе. До броени дни започват същинските спасителни проучвания на маркираните археологически обекти по трасето на втория лот от автомагистрала „Струма“.

26-годишна жена почина в адски мъки, след като й откозаха прием в болница заради 545 лв. неплатени осигуровки
Младата дупничанка Добринка Крумова издъхна, след като и двете болници в града отказаха да я приемат за лечение заради неплатени здравни осигуровки. 26-годишната жена бе погребана вчера в гробищния парк в Дупница.
Добринка Крумова е оперирана през септември 2013 г в частната болница на д-р Ени Лефтеров в Дупница. За операцията тогава е платила Агенцията за социално подпомагана в града.

Обявиха за публична продан жилището на управителя на МБАЛ – Рокфелер д-р Б. Киров и съпругата му Мариана заради 151 хил. лв. дълг
Заради задължение към „УниКредит Булбанк“ частният съдия изпълнител Шукри Дервиш обяви за продажба жилището на управителя на петричката болница д-р Борис Киров и съпругата му Мариана Кирова. При първоначална цена 151 000 лева се продават вторият етаж и таванско помещение от двуетажната къща на ул. „Атанас Лютиев“ 4 в Петрич, където живеят съпрузите Кирови.

В.“Вяра“

Бизнес семейство от Дупница фалира, ДСК осъди Николай и Здравка Николови да платят 130 000 лв., закриха магазина си

Известното дупнишко бизнес семейство Николай и Здравка Николови е пред банкрут. Само преди няколко месеца те закриха магазина си в центъра на Дупница под съда и целият град се зачуди какво става със семейството. Завчера стана ясно, че банка „ДСК” ЕАД спечели дело срещу тях, като ги осъди да заплатят 130 000 лв.

Болниците в Пиринско се договориха с НЗОК, касата с бюджет от 83 млн. лева

Всички лечебни заведения в Пиринско, които са общо 14 на брой, сключиха договор със здравната каса в Благоевград. Добрата новина обяви лично директорът на НЗОК в Благоевград д-р Румен Кондев на специална пресконференция вчера. Договори имат и общо 193-ма лекари от региона по индивидуални и групови практики, за специализираната извънболнична медицинска помощ договорите са 233 с 351 лекари.

Пуснаха Карастоянови от ареста, Каплата: Чух Николай Карастоянов да казва: Аз убих Отвертката, преди екшъна бил на 3 водки

Апелативният съд в София отмени постоянната мярка „задържане под стража” за обвинените в убийството на Николай Радев-Отвертката – д-р Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван, постановена от Окръжен съд-Кюстендил.

Дупничаните Владимир и Иван Карастоянови са освободени с най-леката мярка – „подписка”, след като за седмица бяха с мярка за неотклонение „задържане под стража” и една седмица прекараха в ареста на дупнишката полиция.

Радомирката Ивилина Алексиева оглави ЦИК

Радомирката Ивилина Алексиева бе избрана от Народното събрание за председател на Централната избирателна комисия. Тя е юрист по образование, директор на Института за модерна политика. В досегашната комисия бе член. Тя бе в „Новото време“ сътрудник на Борислав Цеков.

Преди да бъде гласувана кандидатурата й, Алексиева каза: „Ако бъда избрана за ръководещ ЦИК, от утре започва сериозното изпитание.

Кюстендилката Соня Младенова скочи на бунт срещу „Глобул”: Не съм изпращала есемеси за 160 лв., изкараха ме, че съм била в сексчатове

Кюстендилката Соня Младенова обяви еднодневен мирен протест пред един от офисите на мобилния оператор “Глобул” заради несъгласие с отчетена фактура за последния месец – 18.02.-18.03. Сумата от 160 лева била натрупана от есемеси, изпращани през секунди в един ден. За протеста си тя показа и разрешение от община Кюстендил.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене