Топ Преса на гости на Венета Ифандиева, председателка на дружеството на пчеларите в Благоевград „Акация”

Венета Ифандиева е родена на 20 юни 1947 година в кочериновското село Бараково, но живее в Благоевград. Работила е във фирма „Биострой” ЕООД – Благоевград. Пчелинът на Венета се намира в близо до Благоевград. Засадила е плодни дръвчета, храсти и тревисти растения, като по този начин има постоянен източник на цветен прашец за пчелите. Венета Ифандиева отскоро е председателка на дружеството на пчеларите в Благоевград „Акация”, което наброява 213 регистрирани членове и 2450 пчелни семейства. Тя е и кординатор за Югозапазна България на Националния съюз. Отиваме на гости в домът на Венета Ифандиева. Посреща ни с мед и круши, на масата има и новия брой на Топ Преса, бързаме да я снимаме с вестника за рубриката ни “I ❤ Top Presa” , след което сядаме за да си поговорим, за безумията които сътворяват нашите политици.

veneta-2Г-жо Ифандиева, какво е вашето мнение за това пръскане против комарите заради което се вдигна толкова много шум.

– За тези отравяния, специален доклад сме направили. Събирахме се в София и Михаил Михайлов, председател на Съюза на българските пчелари, представи този доклад в министерството на земеделието при Десислава Танева – Министър на земеделието и храните. Чакаме да видим какво ще стане.

Разбрах, че обичате много да помагате на младите хора, които започват да се занимават с пчеларство.

– Да, така е! Всяка година им подарявам разни отвотки. Само преди няколко месеца 30 момчета изкараха курсовете за пчелари.

Къде се провеждат тези курсове?

– В Община Благоевград, благодарение на кмета Камбитов и София Янчева, които ни подсигуряват зала №5. Сега от първия четвъртък на ноември започва учебната година, която продължава до февруари , до празника на пчеларите. Много сме благодарни на кмета, защото всяка година ни оказва помощ. По линия на пчеларството правим още много неща.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене