Белица ремонтира улици, училище и читалище

Община Белица разчита на пари от Програмата за развитие на селските райони, за да може да ремонтира уличната мрежа в населените места и пътищата между тях.

„Подготвихме четири проекта, които в понеделник внесох в Областната разплащателна агенция в Благоевград. Експертите нямат никакви забележки, технически всичко е изпипано. На други общини са върнати проекти”, каза за Kmeta.bg управникът на общината Радослав Ревански.

%d0%b0
Кметът Радослав Ревански

Кметът е убеден, че с реализирането на проектите ще се подобри инфраструктурата в региона с помощта на европейските пари. Първият от тях е на сойност 1 милион евро и е за довършване на ремонта на улици в селата Горно Краище, Краище и Дагоново, както и за рехабилитация на уличната мрежа в общинския център и в село Бабяк.

„Няма да крия, че състоянието на улиците в Белица е, меко казано, обидно за общински център. Нищо не е правено години наред. Нуждаят се спешно от възстановяване. Затова разчитаме на средства от европейската програма. За развитие на селските райони. Подобрим ли инфраструктурата, ще дадем тласък и на туризма, което е приоритет на общинското ръководство”, каза градоначалникът.

С цел развитие на туризма е и вторият проект, който е за рехабилитация на част от шосето от Белица до курорта Семково в Рила планина. Участъкът е с дължина 5 километра. Предвидени в проекта са още два обекта – пътят между селата Краище и Лютово с дължина 7 километра, както и пътната отсечка между селата Палатик и Черешово с дължина под 1 километър. Стойността на този проект е 3 милиона евро.

„Спазили сме всички изисквания – брой на население, предвидените за ремонт пътища да имат излаз към републиканската пътна мрежа. Другите проекти са за реконструкция на СОУ „Св. св. Кирил и Методий” и читалището в Белица. В училището ще ремонтираме покрива, ще направим парна инсталация, спортни игрища, ще подобрим енергийната ефестивност на сградата”, каза още кметът Радослав Ревански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене