Щедър подарък в навечерието на празника на града! Кабинетът „Борисов“ даде на Благоевград 1,1 млн. лв за казармите!

Усилията на екипа „Камбитов“ за пореден път се увенчаха с успех

На свое заседание днес Министерски съвет отпусна целево на община Благоевград 1,1 млн. лв за строително-монтажни работи в района на бившите казарми, които общината трябва да плати на изпълнителя на цялостния проект за отделяне на 62-та декара от бившите казарми от собствеността на сухопътни войски.

Така изграждането на терена е безвъзмездно и е ярко доказателство, че правителството е обърнато с лице към Благоевград и уважава усилията на кмета Атанас Камбитов, положени за развитието на областния град.

Решението на МС е истински подарък от премиера Борисов и министрите му за утрешния празник на града – 5 октомври. Така до месец се очаква 62 – та декара от казармите да станат изцяло общинска собственост, а за мястото кметът Камбитов и екипът му разработиха проект и ще превърнат терена в уникален парк за Благоевград, неговите жители и гости.

От началото на управлението кметът Атанас Камбитов направи пътека до министерствата и сухопътни войски с искане на терена, имайки ясната цел в какво ще го превърне. Той обеща на Благоевград и спази обещанието си да имаме един изключителен парк, който ще затвърди позициите на Благоевград като бързо развиващ се и модерен европейски град.

Правителството на Борисов пък доказа, че подкрепя инициативността и волята за развитите и така днес направи голям подарък на Благоевград и благоевградчани. часове преди областния център да започне тържествата послучай 104 години от Освобождението на Горна Джумая.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене