Програма на ABLE Mentor и Американски университет в България с възможност за ученици да разработват проекти

Ученици от 10-и или 11-и клас вече могат да се записват за Сезон 2 на програмата на ABLE Mentor Благоевград и АУБГ. Програмата, която е напълно безплатна, стартира на 29 октомври 2016 г.

Партньорството между Американския университет в България и Асоциацията на българските лидери и предприемачи стартира в началото на 2016 г, като в периода март-юни 2016 е проведен Сезон 1 в Благоевград.

В рамките на него участваха и успешно реализираха своите проекти 16 екипа от ментори и ученици от няколко училища в града – ЕГ „Акад. Л. Стоянов“, ПМГ „Акад. С. Корольов“ и ПГИ „Иван Илиев“. Разработени проекти бяха и в трите възможни сфери – бизнес, социална и личностно развитие.

Програмата се провежда 2 пъти годишно в периодите ноември – януари и март – юни. Учениците и менторите са разпределят в екипи от по 1 ментор и 1 ученик въз основа на общите им интереси. В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект, който може да бъде в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи.

В основата на ABLE Mentor е залегнала концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип, а основна цел е повишаването на знанията и уменията на учениците. Допълнително менторите и учениците имат възможност да участват в различни обучения и други мероприятия, организирани от ABLE Mentor.

ABLE Mentor е проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Основна задача на програмата е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене