Изабел Крамарска стана вицешампионка в поредното издание на „М-тел Младежка атлетика“

Ново върхово постижение за изгряващата звезда на клуб „Рилски атлет“ Изабел Крамарска!

Самоковското дарование се нареди втора в трибоя на деветия последен турнир от веригата „М-тел Младежка атлетика“ за момичета и момчета, родени през 2003-2004 г. Интересното бе, че точките от постигнатите резултати в това състезание се удвояваха, което помогна на Крамарска да заеме призовото второ място в крайното подреждане на веригата с 1193 точки. Шампионка стана Мила Димитрова („Тракия“ – Пд) с 1373 т., а третото място стана притежание на Никол Николаева („Етър“ – Велико Търново) с 1159 пункта.

Резултатите на Изабел на новия стадион в Хисаря в отделните дисциплини бяха: 60 метра – 8,6 секунди, скок дължина – 4,96 м (личен рекорд), 800 м – 1:50,8 мин.

Драгомира Христова  се пребори за 5-ата позиция, а Габриела Попйорданова остана 10-а. При момчетата в генералното класиране Димитър Тосков се нареди 5-и.

Медалистите бяха наградени от зам.-министъра на младежта и спорта Асен Марков, който ги зарадва с медали, таблети и елегантни аксесоари. Министър Марков не пропусна да пожелае на всички участници здраве и нови високи спортни резултати.

Следващият турнир, в който представителите на „Рилски скиор“ се очаква да вземат участие, е традиционният национален шосеен пробег за купа „Самоков“. Спортната проява е планирана за 16 октомври (неделя).

На снимката: Крамарска в компанията на сребърната медалистка от олимпиадата в Рио Мирела Демирева.

viaranews.com 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене