5-ма са арестувани при акция срещу наркоразпространението в Благоевградско

През изминалите почивни дни на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград, е проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

В местността „Пасковица”, землище на с.Право Бърдо, общ.Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич, е извършена проверка на И.М./34г./ от с.Долна Рибница, общ.Петрич и И.С./24г./ от с.Право Бърдо. В хода на проверката е намерен и иззет чувал с около 2,350 килограма зелени съцветия, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

От полицейски служители на РУ-Петрич е извършена проверка на дворно място, прилежащо към жилище в Петрич, обитавано от Е.Т./81г./ от южния град. При проверката са намерени три корена тревисти растения с общо тегло около 300 грама, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Е.Т. е задържана със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Петрич.

В горист участък в местността „Пасковица”, землище на с.Право Бърдо, общ.Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич, е открито платнище, застлано на скала, върху което са положени зелени съцветия с общо тегло около 5,280 килограма, реагиращи положително на канабис. За случая е уведомена РП-Петрич.

Образувано е досъдебно производство. В землището на с.Плоски, общ.Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е открит земен участък на Държавен горски фонд, обособен като нива, в която са засадени около 140 бр. тревисти растения с общо тегло около 640 килограма. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

В питейно заведение в Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е извършена проверка на Й.С./36г./ от с.Лешница, общ.Сандански, Д.Ц./31г./ от Сандански и С.С./32г./, която също е от курортния град. В хода на проверката е намерена и иззета около 3,87 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене